Gigabyte GA-G41MT-S2PT sistem RAM takviyesi sonrası açılmıyor

Mehmet Efe doGAN

Hectopat
Anakartim Gigabyte GA-G41MT-S2PT 2 slotu var 2 GB RAM takiliydi 4 GB RAM aldim. 4 RAM'i takiyorum açilmiyor. 2 GB RAM'i 2 slotta da denedim açilmiyor. 4 GB RAM'i tek takinca da açilmiyor. İki RAM'de Kingston 1333 MHz.

Olasılıklar:
  • Sistemde bulunan RAM 2. slotta açılmıyorsa slotta sorun olabilir.
  • Yeni RAM'i çalışan slota taktığınızda açılmıyorsa sorun veya anakarta uyum sorunu olabilir.
  • Aldığınız RAM AMD için üretilmiş olabilir.
RAM'lerin uçlarını yavaşça silgi ile temizleyin. Slotları da dikkatlice temizleyin.
Sorun devam ediyorsa yazdığım sebeplerden birisinden dolayıdır. Açılmıyorsa iade edin.

Olasılıklar:
  • Sistemde bulunan RAM 2. slotta açılmıyorsa slotta sorun olabilir.
  • Yeni RAM'i çalışan slota taktığınızda açılmıyorsa sorun veya anakarta uyum sorunu olabilir.
  • Aldığınız RAM AMD için üretilmiş olabilir.
RAM'lerin uçlarını yavaşça silgi ile temizleyin. Slotları da dikkatlice temizleyin.
Sorun devam ediyorsa yazdığım sebeplerden birisinden dolayıdır. Açılmıyorsa iade edin.

4 GB RAM'i tek taktiğimda da çalişmiyor. 2 GB'yi 2 slotta da denedim çalişiyor. İşlemcim Xeon e5450.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı