Gigabyte GA-H55M-UD2H phase LED sorunu

mrEzio

Centipat
Gigabyte anakartımda X3470 işlemci kullanıyorum. İşlemciye overclock yapmak için Xigmatek SCYLLA 120 aldıM 115 TL'ye, ikinci el aksamında bir sorun yoktu gayet iyi çalışıyordu. Sonra eve geldim bu sıvı soğutmayı bilgisayarıma takmak için takmadan önce işlemci soket kapağını açtım, termal macunu temizledim ama işlemciyi soketten çıkarmadım. Soket kapağını kapatıp termal macunu ince bir şekilde sürdüm, sıvı soğutmayı taktım, bilgisayarı açtım, PC açıldı ve ekrana görüntü gelmedi. 4 tane phase LED'in hepsi yanıyordu, işlemci ısınıyor ve ekran kartı son devirde dönüyordu. Normalde açılırken de böyle oluyordu AMA 2-3 saniyelik bir şeydi. Bu anakarttan kaynaklanan bir sorun değildi. Daha önce bu sorunu yaşamış çözmüş arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba. Çok eski konu farkındayım. Ancak aynı sorunu bende yaşıyorum. Nasıl çözdünüz acaba?

Lütfen alıntı yaparak cevap verirseniz memnun olurum.

İlk olarak bütün donanımlarınızı test edin. Xeon işlemcilerde dahili bir grafik işlemcisi olmadığı için görüntü gelmeyebilir. Ben ekran kartımı başka bir bilgisayarda denedim ve görüntü alamadım. Daha sonra başka bir ekran kartı taktım ve phase LED sorunu giderilmiş oldu. Phase LED'leri Boot olurken PC işlemciye güç verdiği için yanıyormuş ekran kartı olmayınca da Boot olmuyor. Bence ilk olarak ekran kartını deneyin sonra RAM'lere bakın. Ekran kartını ben sıvı soğutmayı takarken bozmuşum dikkat edin ekran kartı cidden çok hassas.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…