Gigabyte GA H55m USB3 modelinde XMP nasıl kapatılır?

XMP kapatmak istiyorum ama bir türlü çözüm bulamadım. Anakartım eski, yardımcı olursanız sevinirim.
Sizin BIOS’unuzu bilmiyorum ama en azından yeni Gigabyte BIOS’larda böyle. Advanced Frequency Settings veya Advanced Memory Settings diye bir kısım var mı? Bunların içinde olması gerekiyor.

BIOS'un ve iki sekmenin de fotoğraflarını paylaşır mısınız? Bir bakayım.
Buyrun.
Anakart modeliniz nedir? Ayrıca XMP'yi neden kapatıcaksınız? Tavsiye etmiyorum kapatmanızı.

Hocam normalde tek modul 8 GB RAM'um var bir de yanına 2tane 2 GB koyuyorum 12 GB sorunsuz çalışıyor ama mavi ekran hatası alıyorum ve minidump dısyamı inceledim XMP açık olduğu için mavi ekran alıyormuşum. Bu arada anakart modelim yazıyor başlıkta.

Dosya Ekleri

• 20210719_024052.jpg
    20210719_024052.jpg
    239 KB · Görüntüleme: 70
  • 20210719_024101.jpg
    20210719_024101.jpg
    232,7 KB · Görüntüleme: 60
Buyurun.

Hocam normalde tek modul 8 GB RAM'um var bir de yanına 2tane 2 GB koyuyorum 12 GB sorunsuz çalışıyor ama mavi ekran hatası alıyorum ve minidump dısyamı inceledim XMP açık olduğu için mavi ekran alıyormuşum. Bu arada anakart modelim yazıyor başlıkta.
Baktım ama XMP ayarını göremedim. BIOS sıfırlar mısınız? BIOS pilini çıkarın, 10 dakika bekleyip geri takın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı