Arkadaşımın çok eski bir bilgisayarı var, fazla kullanmıyor. Bilgisayara para vermek istemiyor. Bende ona 2 adet DDR2 RAM almak istiyorum. Sistem eski diye o sisteme para harcama filan demeyin lütfen.
Kullandığı anakart GİGABYTE GA-M61PME-S2 ve yanılmadıysam sitesinde şöyle yazıyor;
Bellek, 2 x DDR2 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği, çift kanal DDRII 800/667/533/400MHZ bellek desteği, 1.8V DDRII DIMM desteği.
Şuanda 2 adet 1GB RAM kullanıyor fakat markasını bilmiyorum gerekirse sorarım. Yanılmıyorsam 667 MHZ olması lazım. 2.el satışı yapan bazı sitelerde 2GB+2GB ve 4GB+4GB RAM'ler 40 ile 100 lira arasında. Acaba bunlardan her hangi birini alsam mesela, 2 adet 4GB DDR2 800 MHZ yada 2 adet Kingston 2GB DDR2 800MHZ, sorunsuz olarak kullanabilir mi? Bu arada anakartta 2 slot mevcut ve işlemcisi AMD. Mesela bir tane satıcı 4GB DDR2 800 MHZ ÇİN'den almış ve satıyor yanında sadece AMD uyumlu diyor. Bundan 2 tane alsam bir sorun çıkar mı? Ya da araştırmalarımda dikkat etmem gereken başka şeyler var mı?
Başka bir sitenin 2.el bölümünden aldım 4+4GB RAM, taktım çalıştı. Konuyu kapatabilirsiniz.