Gigabyte GA-M68M-S2P Windows 8.1 Kurarken Reset Atıyor

Furkan Özmen

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemimi tanıtayım.

• Gigabyte GA-M68M-S2P Anakart
  • AMD athlon 64 x2 5200+ İşlemci
  • Kingston 1 gb Ddr2 800 Mhz RAM

Windows 8.1 kurulumuna başlarken ekranda "Your pc ran into a problem and needs to restart. We're just collecting some error info, and then we'll restart for you" yazan bir hata mesajı beliriyor ve bilgisayar kendine reset atıyor.

Windows 7 kurmayı denedim, onda da "Yükleme Tamamlanıyor" aşamasında donup kalıyor. Bazen de mavi ekran hatası veriyor.

Harddiskim yeni ve sağlam. RAM'i Memtest86+ ile test ettim ve hiçbir sorun çıkmadı. Anakart da birkaç yıllık daha. Çok uğraştım sorunu tespit edebilmek için, ama başaramadım.

Windows 8.1 kurulurken çıkan hata için örnek görsel:

ivaDLvI.jpg

• -Kasanın içindeki toz temizlendi.
  • -BIOS ayarları sıfırlandı, bir şey fark etmeyince ayarlar eski hallerine geri döndürüldü.
  • -Windows XP kurulumu denendi. Kurulumun ardından reset attıktan sonra "Disk okuma hatası" alınıyor.
Windows 7 kurulumu sırasında bu mavi ekran hatasıyla karşılaşıldı;

uhhuyh.jpg

Sorun hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit disk yeni satın alındı. Başka bilgisayarda denendi, gayet iyi çalışıyor. Sorunlu olması imkansız gibi. BIOS da güncel. FC kodlu en son versiyonu yüklü durumda.

GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / GA-M68M-S2P (Rev. 2.3)(Anakart,Yonga Seti GeForce 7025/nForce 630a,Soket AM2) /

Windows Vista kurmayı denedim deneme amaçlı olarak. Kurulacak diski seçip başladıktan sonra 0x0800700 kodlu hata veriyor. Durum hala aynı. Hiçbir sistemi kuramıyorum.

@Recep Baltaş
@Recep Baltaş

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı