Gigabyte GA-M68M-S2P Windows 8.1 Kurarken Reset Atıyor

Furkan Özmen

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemimi tanıtayım.

• Gigabyte GA-M68M-S2P Anakart
  • AMD athlon 64 x2 5200+ İşlemci
  • Kingston 1 gb Ddr2 800 Mhz RAM

Windows 8.1 kurulumuna başlarken ekranda "Your pc ran into a problem and needs to restart. We're just collecting some error info, and then we'll restart for you" yazan bir hata mesajı beliriyor ve bilgisayar kendine reset atıyor.

Windows 7 kurmayı denedim, onda da "Yükleme Tamamlanıyor" aşamasında donup kalıyor. Bazen de mavi ekran hatası veriyor.

Harddiskim yeni ve sağlam. RAM'i Memtest86+ ile test ettim ve hiçbir sorun çıkmadı. Anakart da birkaç yıllık daha. Çok uğraştım sorunu tespit edebilmek için, ama başaramadım.

Windows 8.1 kurulurken çıkan hata için örnek görsel:

• -Kasanın içindeki toz temizlendi.
  • -BIOS ayarları sıfırlandı, bir şey fark etmeyince ayarlar eski hallerine geri döndürüldü.
  • -Windows XP kurulumu denendi. Kurulumun ardından reset attıktan sonra "Disk okuma hatası" alınıyor.
Windows 7 kurulumu sırasında bu mavi ekran hatasıyla karşılaşıldı;

Sorun hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit disk yeni satın alındı. Başka bilgisayarda denendi, gayet iyi çalışıyor. Sorunlu olması imkansız gibi. BIOS da güncel. FC kodlu en son versiyonu yüklü durumda.

GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / GA-M68M-S2P (Rev. 2.3)(Anakart,Yonga Seti GeForce 7025/nForce 630a,Soket AM2) /

Windows Vista kurmayı denedim deneme amaçlı olarak. Kurulacak diski seçip başladıktan sonra 0x0800700 kodlu hata veriyor. Durum hala aynı. Hiçbir sistemi kuramıyorum.

@Recep Baltaş
@Recep Baltaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…