Gigabyte GA-P31-DS3L 4 GB RAM Kullanılabilir Miktar 2 GB

meteorengin

Hectopat
Daha fazla  
2 adet 1 GB Kingston DDR2 667 MHz RAM'i olan bilgisayarıma, 2 adet 1 GB DDR2 667 MHz RAM taktım. Yeni aldığım RAM'ler, eski RAM'lere göre daha inceler, nedenini bilmiyorum. Resimdeki gibi, Windows'ta 4GB RAM 2 GB kullanılabilir görülüyor. Sebebi nedir acaba? İşletim sistemim Windows 7 professional 32 bit, işlemci core 2 duo e6750 2.66 GHz ve ekran kartım sapphire 1 GB HD 4670, anakartım Gigabyte GA-P31-DS3L.

Anlayan arkadaslar yardımınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 desteği sona ermiştir. Windows 8.1 kurunuz.

64 bit Windows 8.1 kurunuz. Biosla genelde bi alakası olmaz.

Rsimde bakarmısın işletim sistemi 32 bit. Buna ne kadar bios yüklersen yükle kullanılabilir 2 gb yazacaktır. Asıl sen yanlış bilgilendirme yapma.

@SemihUluca bende diyorumki ne kadar bios yüklersen yükle 64 bit kurmadan 4 gb kullanamaz windows hangi sürümü olursa olsun. Önce 64bit kurması lazım.

Herkese yardımları icin tesekkur ederim ancak windows 8.1 64 bit yüklememe ragmen sorunum halen devam ediyor. Resimdeki ramlerden 2 ser adet bulunmakta. Acaba sorun donanımsal mı ? Dim 1-3 slotlarına taktım ramleri çalıştı. Dim 2-4 taktım çalıştı. Dim 1-3 slotlarındaki ramlerle Dim 2-4 slotlarındaki ramleri grup olarak degistirdim calısmadı. Acaba sorun slotlarda mı ?

Dosya Ekleri

• 20150309_193308.jpg
    393,3 KB · Görüntüleme: 397
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…