Mr. Krabs
Kilopat
Daha fazla
Yanlız X3470 işlemcisinde 32 GB RAM desteği olduğu söyleniyor.-8 GB modül bu anakarta takılabilir.
-Aralarında fark var çünkü mimarileri farklı işlemcilerin.
-Anakartın desteklediği kadar RAM takmanız gerekli yoksa vereceğiniz para boşa gider.
Burada önemli olan anakartın ne kadar desteklediği isterse 128 GB desteklesin işlemci anakartın maksimum değeri 16 GB ise o kadar takabilir.Yanlız X3470 işlemcisinde 32 GB RAM desteği olduğu söyleniyor.
4 tane 8 GB RAM takılırsa bir sıkıntı olur mu olmaz mı onu merak ediyorum.Intel product specifications
Intel® product specifications, features and compatibility quick reference guide and code name decoder. Compare products including processors, desktop boards, server products and networking products.ark.intel.com
Çünkü işlemcinin desteğinin olduğu gözüküyor.
Hocam çok uzattığımı biliyorum ama bir sorum olacak 1155 ve 1156 pin anakartların ikisi de DDR3 kullanırken ayrıca 1156 pin anakarta 8 GB tek modül bir RAM takılabilirken ben hala ikna olmadım.Burada önemli olan anakartın ne kadar desteklediği isterse 128 GB desteklesin işlemci anakartın maksimum değeri 16 GB ise o kadar takabilir.
Tek modül 8 GB bir RAM takılabiliyor ise neden bu RAM 4 slotun hepsine takılamıyor.1155 pin bir anakarta 8 GB tek modül takılamıyor mu yani? LGA 2066 tabanlı bir anakartta 1151 anakartta DDR4 kullanıyor ve ikisine de (anakartın desteklediği kadar tabi) 8 GB tek modül RAM takabilirsin neresinde ikna olmadın?
Çünkü anakart o kadar desteklemiyor dual channel destekliyor anakart ya 4x2 yapın yada 8x2 diye koymuşlar. (Bildiğim kadarıyla quad channel desteği işlemci ile) 4 slotu da quad channel 4x4 yapabilirler diye koymuşlardır.Tek modül 8 GB bir RAM takılabiliyor ise neden bu RAM 4 slotun hepsine takılamıyor.
Adamlar diğer slotları boşu boşuna dursun diye mi yapmış?
Biliyorum artık kabak tadı vermeye başladı bu son sorum olacak.Çünkü anakart o kadar desteklemiyor dual channel destekliyor anakart ya 4x2 yapın yada 8x2 diye koymuşlar. (Bildiğim kadarıyla quad channel desteği işlemci ile) 4 slotu da quad channel 4x4 yapabilirler diye koymuşlardır.