Gigabyte GA-P61A-D3 anakart ile MSI GTX 1050 uyumlu mu?

munitistr

Femtopat
Merhaba,
Anakartım Gigabyte GA-P61A-D3 bugün ekran kartı olarak MSI Gaming GTX 1050 2 GB DDR5 takmaya çalıştım ancak PC açılış ekranından öteye gidemedim. İşlemcim Intel i5 3570K sıkıntı olmayacağını söylemişlerdi. Ne yapabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum.

Evet uyumlu. Kartı mavi porta takacaksınız. Varsa güç bağlantısını yapın. Kabloları kontrol edin. Arada dönüştürücü kullanıyor musunuz? Görüntü alabileceğiniz televizyon gibi farklı bir cihaz varsa oraya da bağlantı yaparak görüntü geliyor mu kontrol edin.

Evet uyumlu. Kartı mavi porta takacaksınız. Varsa güç bağlantısını yapın. Kabloları kontrol edin. Arada dönüştürücü kullanıyor musunuz? Görüntü alabileceğiniz televizyon gibi farklı bir cihaz varsa oraya da bağlantı yaparak görüntü geliyor mu kontrol edin.
Merhaba,
Anakarta bağlantısını ve güç bağlantısını yaptım.Ekranım VGA olduğu için direkt HDMI kablo ile tv ye bağladım.Ekran görüntüsündeki bölümde kalıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-08-17 at 21.03.30 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-17 at 21.03.30 (1).jpeg
    140,5 KB · Görüntüleme: 29
bağlantıyı hdmı kablo ile tv ye yaptım monitörüm eski olduğu içn sadece vga bağlantısı var o yüzden hdmı ile tv ye bağlantı yaptım ekran görüntüsüde tv deki bağlantıdan alındı

Sanırım sorununuz BIOS güncel olmadığı için kaynaklanıyor. Şu videoyu izleyin. Sizin sorununuzla aynı. BIOS güncellemesi sonrasında sorun ortadan kalkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle elinizdeki anakartın revizyonu 2.0 mı onu kontrol edin. Ayrıca BIOS versiyonunuzu da kontrol edin. Eski bir BIOS ise şu adresten destek kısmına girip F11 numaralı BIOS güncellemesini yapacaksınız. Kırmızı harfle F12b Beta BIOS yazıyor onu yapmayın.

GA-P61A-D3 (Rev. 2.0) | Anakart | GIGABYTE

Fakat sizin anakartınızın revizyonu daha farklıysa 3.0 veya 3.1 ise bu güncellemeler işinize yaramaz. BIOS versiyonu daha farklı. O durumda ne yapabilirsiniz maalesef bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı