Gigabyte GA-Z87X-UD5H donma problemi?

Murat Ozgul

Megapat
Makaleler
1
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Slm arkadaslar ben uzun zamandir Hackintosh kullanicisiyim(10 yildir) yani kurma ile ilgili problemim olmuyor. Anakart ve CPU mu upgrade ettim ve yeni anakartimla birlikte donma problemi yasiyorum. Belli bir yere kadar hallettim ama bir turlu stabil edemiyorum. Yinede zaman zaman donma gerceklesiyor. Tonymacx86 da bir suru sey okudum ve uyguladim ama yinede zaman zaman donma problemi oluyor. Clover ile systemi kurunca problem olmuyor ama bu clover olayina yeni girdim ve ben pek begenmedim fazla komplike ve kafa karistirici geliyor bana. Ben ozellikle Fusion Drive kullanicisiyim ve Cloverda Fusion Drive 2 kat kafa karistiriyor.

Herneyse simdi gelelim problemime ve yaptiklarima;
BIOS ta X.M.P yi kapatim RAM ayarlarini maual olarak ayarliyorum ve voltaji 1.55v yapiyorum
Cunku bir cok forumda ve RAM in bu donma olayina neden oldugu yaziyordu ama RAM ayarlarini degistirsek bile yinede donma gerceklesiyor.

Problemin asil kaynagi Built-in Grafik Karti
Bunu icinde Internal Grafik Kartini Aktive ediyorum BIOS dan
Kendi external grafik kartimi Init Display First -> PCIe 1 Slot olarak ayarliyorum
Advanced CPU Core Features" disable "C3/C6 State Support kapiyorum.

Iste bu ayarlari yapinca donma gidiyor ama soyle bir problem cikiyor o zamanda. Video dosyalarimin dosya icindeki goruntusu asagida resimdeki gibi oluyor. Ama video izleme hicbir problem yok. Sadece video previewlarinda bu goruntu olusuyor. Eger Internal grafik karti kapatirsam bu durum ortadan kalkiyor. Ama o zamanda donma basliyor. Sizce ne yapilabilinir bu durumda?

t5JiOs7.png

Ekran Kartini zaten otomatik olarak taniyor Hackintosh. Sadece org.chameleon.Boot.plist'e GraphicsEnabler=No yu ekledin mi otomatik olarak taniyor bu karti ekstra birsey yapmaya gerek olmuyor. Perfonmansi icin herhangi bir kext silmeye gerek yok bu kartta. Full performansta kullaniyorsun. SMBios'un hic bir onemi yok bu kart icin. Ben bu Ekran Karti ve Asus P8P67 Evo kartimla hicbir problem yasamadim. Full performansta istedigim herseyi yaptim...

Yalniz onlar Back up icin sistemle herhangi bir baglantilari yok bir de 5 yildir bu sekilde kullaniyorum onlarla ilgili oldugunu zannetmiyorum. Bu tamamiyle Anakart ve Grafik Karti olayi diye dusunuyorum. Daha dogurusu butunlesik Grafik kartiyla external Grafik karti cakismasindan kaynaklaniyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı