Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming Video/Graphics Card

Vergi ve kargo dahil 1550TL'ye geliyor gelmesine de garantisiz gelmiş oluyor. Gigabyte için uluslar arası garanti söz konusu değil. Uluslararası garanti veren tek firma şimdilik EVGA. Türkiye distribütörü artık garantiye bakmıyor olsa da EVGA Almanya merkezine kartı kargolarsanız RMA size yeni kart gönderiyor.
EVGA GTX 1070 SC 439$ ama stok yok. Stoğa girdiği an donanımhaber'den yoğun bir kart siparişi olacak.

Vergi ve kargo dahil 1550TL'ye geliyor gelmesine de garantisiz gelmiş oluyor. Gigabyte için uluslar arası garanti söz konusu değil. Uluslararası garanti veren tek firma şimdilik EVGA. Türkiye distribütörü artık garantiye bakmıyor olsa da EVGA Almanya merkezine kartı kargolarsanız RMA size yeni kart gönderiyor.
EVGA GTX 1070 SC 439$ ama stok yok. Stoğa girdiği an donanımhaber'den yoğun bir kart siparişi olacak.

Ne yani Gigabyte alınca garantisi olmuyor mu ? Yarım yamalak bilgilerle markalara çamur atmayın. Gigabyte' ekran kartını arızalı diye amazona geri gönderdiğinde daha sonradan kargo ücretini geri ödüyorlar.

Ne yani Gigabyte alınca garantisi olmuyor mu ? Yarım yamalak bilgilerle markalara çamur atmayın. Gigabyte' ekran kartını arızalı diye amazona geri gönderdiğinde daha sonradan kargo ücretini geri ödüyorlar.

Hocam ben de msi kart alacaktım ama amazonla konuştum onlar sadece 30 gün iade alıyorlar sonra garanti işini markayla sana bırakıyorlar.

Ben o sistemi tam çözemedim hocam. Yani uluslararası garanti varsa Türkiye'de yapıyoruz ama yoksa garanti diye bir şey yok mu yoksa aldığımız ülkeye mi gönderiyoruz ne yapıyoruz ? Amazon bana 30 gün iade alırız dedi.

Düzeltme;

Hocam şimdi baktım eğer uluslararası garanti yok ise amazona gönderiyormuşuz onlar gereken yere yolluyormuş korkmaya gerek yok anladığım kadarıyla. Ben uluslararası garanti yok ise ürün bozuldumu çöp oldu sanıyordum ama amazona yollayabiliyormuşuz. Konuştuğum amazon çalışanı niye böyle demedi bilmiyorum ama şu konudan okudum bende.

Düzeltme 2:

Başka bir amazon temsilcisiyle görüştüm dediğim gibi eğer daha fazla para verip bazı ürünlerde ekstra garanti almazsanız amazon 30 günlük garantiye bakıyormuş sadece.

O yüzden uluslararası garantili almazsak 30 gün sonra bir şey olursa kart çöp diyebiliriz.

"Yarım yamalak bilgi" ile konuşmam ben arkadaşım. Asıl sen bilgin olmadığı konuda başkasını suçlamadan önce biraz araştır. Amazon'dan aldığın ürünlere ilk 30 gün birebir değişim veya para iadesi veriyor Amazon. Sonrasında marka ile muhattap oluyorsun. Uluslar arası garanti veren tek marka da şu an için EVGA. Onda da EVGA Almanya'ya ulaşım bedeli sana ait oluyor. Değişim olacaksa tekrar gümrük çıkmaması için de iletişime geçip ona göre belge düzenlemelerini rica ediyorsun. Aksi takdirde değişim olarak gelen ürüne de bizim itina ile çalışan gümrüğümüz tekrar %20 kadarcık vergi çıkartıyor.

Diğer markaların uluslar arası garantisi olsa idi bütün forumlarda yurtdışından alınan kartların %99'u EVGA olmazdı emin olun. EVGA kartınızı seri nosu ile EVGA EU'ya kayıt ederek 3 yıl garantisini başlatıyorsunuz. Herhangi bir sorunda da EVGA Almanya ile iletişime geçip RMA açarak kartı belirtilen aderese kargoluyorsunuz. PTT ile 50-80TL arasında bir tutarmış kargo ücreti. Sonrasında yukarıda anlattığım gibi değişim süreci başlıyor.

Düzeltme 2:

Başka bir amazon temsilcisiyle görüştüm dediğim gibi eğer daha fazla para verip bazı ürünlerde ekstra garanti almazsanız amazon 30 günlük garantiye bakıyormuş sadece.

Fazla para verip 2-3 yıllık garanti alınamıyor Amazon'dan. Biz alamıyoruz daha doğrusu. Yani uluslararası garanti değil o garanti uzatma. Örneğin Gigabyte kartın yanında yazan 2 yıl koruma paketi 20$ ama sepete eklediğinizde ülkeden dolayı engelliyor alamıyorsunuz. Sadece Amerika'da geçerli bir garanti uzatma. Sigorta, kasko gibi yani.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı