İnceleme Gigabyte GS25F2 24.5" monitör almaya değer mi?

Selamlar, başlıktan anlayabileceğiniz üzere Gigabyte GS25F2 hakkında kendi öznel deneyimimi paylaşacağım.
Gigabyte GS25F2:
200Hz, FHD 1080p ssips panele sahip, 1ms GtG gecikme oranı, 120% oranında sRGB renk gamutuna sahip olduğu sitesinde de belirtiliyor.

Kendi deneyimimden bahsedecek olursam,
Ürünü alma sebebim 2 sene önce İtopya'dan aldığım G24F2'nin panelinin alt kısmında şeritlenmesi. G24F2'yi teknik servise gönderdim ardından 1 hafta sonra iade/değişim kararı çıktı. Bende bu sebepten ötürü bu monitörü araştırıp aldım.
Fiyatı 5000 liraydı. Oradaki çalışanlara özellikle sordum dahili hoparlörü var mı diye inatla yok dediler fakat var.
Ürünü aldım 2 hafta kadardır kullanıyorum. Görüşlerim şunlar.

++++
+Ekran kişisellleştirilmiş ayar konusunda iyi, yeteri kadar ayar verecek seçenekler bulunuyor. Kısacası OSD menüsü iyi ve kolay.
+Parlaklık gayet yeterli %80 civarı kullanıyorum.
+200Hz OC değeri değil panelde herhangi bir sıkıntı olmuyor 200Hz çalıştırınca.
+2 tane 2W hoparlörü var. Pek iyi değil fakat yaz zamanlarında kulak üstü kulaklık takmaktansa bu daha iyi.
+Kendi deneyimimce İtopya'dan aldım garanti kısmı arena bilgisayar tarafından bakılıyor. Bana hızlı dönüş sağladılar.
+Monitörde standdan kaynaklı pek sallanma olmuyor.
+Kasa yapısı kaliteli.
+24.5" yeterli FHD için ama fazlası götüntüyü bozuyor.

----
-Standı ben pek beğenemedim alçak gibi kaldı hafif eğerek kullanıyorum. Mümkünse G25F2 modelini alın standından kaynaklı diğer özellikleri onun da aynı zaten.
-Ürünün sadece İtopya'da satılması.
-G24F2'den kaynaklı bunda da panel sıkıntısı olur mu diye korkmuyor değilim. G24F2'de son 1 ayda karşılaştığım panelin altında şeritlenme olmasa o monitörden de memnundum.

Bence bu fiyat bandında alınabilir, tercih edilebilir. Eğer ileride G25F2 modeli de Türkiye'ye gelirse ve fiyatı da makul olursa bence G25F2'yi alın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte ürünlerde genelde ölü piksel çıkıyor diyorlar doğru mu?

Ben 2 yıl G24F2 de kullandım, daha yeni GS25F2'ye geçtim 1 tane ölü piksel yoktu. Sadece G24F2'de 2 sene sonra panelin alt tarafında ince şeritlenme çıktı o da zaten kronik bir problem. Oradaki yetkililere de sordum bu şekilde gelen var mı diye evet kronik dediler.

Ben de Mayıs sonunda garantiye gönderdim G24F-2 monitörümü. Normal oyun oynarken bir anda bozuldu. Çizgi falan da değil yani panel gitti direkt saçma sapan bir şeyler oldu monitöre. Bugün G25F2 modelini göndereceklerini iletmişler. Sizle aynı şekilde ben de tırsıyorum biraz yine aynı şeyi yaşar mıyım diye. Umarım bu seride çözmüşlerdir o kronik problemi.

Yani hiçbir ekranın sağlam olacağına dair kesin bilgi verilmez. Ben şahsen iyi gittiğini düşünüyorum. Bana GS25F2 modelini önermişlerdi (seninkisinden farkı stant kısmının sabit olması).İtopya'dan iade kupon alıp 500TL üstüne koyup garantisini en baştan olacak şekilde aldım. Daha bu ekranda herhangi bir sorun yaşayanı görmedim(kronik olarak).1 yıla falan iyice belli olur var mı yok mu.

Hocam bende bu hafta gönderdim ürünü garantiye, garanti için İtopya'ya mı gönderdiniz yoksa direk servise mi gönderdiniz? G25F2 modelinin gönderileceğini servis mi söyledi İtopya mı? Cevaplarsanız çok faydası olur. Bence G24F-2'yi G25F2 ile ücret istemeden değiştiriyorlarsa çok iyi büyük ihtimalle kronik sorunu da çözmüşlerdir. Böyle bir şey olabiliyorsa bende G25F2 ile değişmesini talep edeceğim zamanında 3799TL'ye almıştım ürünü iade edip almaya çalışsam fark çıkacak.

İtopya'ya gönderdim. Değişim olacağını servis söyledi, G25F2 modeli gönderileceğini İtopya söyledi. Ancak sorunlar düzeldi mi belirsiz hocam onda düzelmiştir diye düşünmedim ben pek. G24F-2'nin üretimi durdu muhtemelen o yüzden bunu gönderiyorlar. Size de G25F2 gönderirler muhtemelen.

Teşekkürler hocam.

Hocam birisi monitörün standının güçsüz kalıp panelin öne düşüp kırıldığını söylemiş? Deneyiminiz nasıl acaba sağlam mı?

Hocam birisi monitörün standının güçsüz kalıp panelin öne düşüp kırıldığını söylemiş? Deneyiminiz nasıl acaba sağlam mı?

Hala kullanıyorum. Yerine oturması için arka tarafa hafif bastırıp tık sesini duymak gerekiyor onun dışında herhangi bir öne düşme falan olmadı bende.
Eğer konuştuğun stant asansörlü pivot model için ise yorum yapamam tam olarak, bendeki sabit stant.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…