Bildiğiniz üzere yeni GTX ler , pascal mimarisi ile hazırlanmış ekran kartlarıdır. Yani yapı itibarı ile eskilerden farklıdır. Fakat benchmark sonuçlarına bakılırsa GTX 980 Tİ , GTX 1060 a biraz fark atıyor gibi. Ben olsam daha düşük puana rağmen 1060'ı alırdım. Elbette yeni mimariden dolayı. Bu arafa geçtiğimiz hafta technopat.net'te 1060'ın detaylı incelemesini izlemenizi tavsiye ederim.
Arada çok büyük fiyat ve performans farkı var. Bütçeniz ne ise ona göre tavsiye yapalım. Ayrıca 980 TI sıfır alınmaz. İkinci el uygun fiyata bulabilirseniz alabilirsiniz.
@BrianOConner Yanlış bilgilendirme yapıyorsun, GTX 1060 modeli performans olarak GTX 980 Tİ modelinin yanından bile geçemez, arada devasa performans farkı var.
İki kartta alınmaz. Alacağın kart GTX 1070. İşlemcini de belirt.
Bildiğiniz üzere yeni GTX ler , pascal mimarisi ile hazırlanmış ekran kartlarıdır. Yani yapı itibarı ile eskilerden farklıdır. Fakat benchmark sonuçlarına bakılırsa GTX 980 Tİ , GTX 1060 a biraz fark atıyor gibi. Ben olsam daha düşük puana rağmen 1060'ı alırdım. Elbette yeni mimariden dolayı. Bu arafa geçtiğimiz hafta technopat.net'te 1060'ın detaylı incelemesini izlemenizi tavsiye ederim.
@BrianOConner Yanlış bilgilendirme yapıyorsun, GTX 1060 modeli performans olarak GTX 980 Tİ modelinin yanından bile geçemez, arada devasa performans farkı var.
İki kartta alınmaz. Alacağın kart GTX 1070. İşlemcini de belirt.
@Murathan Deniz
Kardeş 2K'da öyle devasa bir performans farkı bekliyorsan sorun sende. Git 1080p çözünürlükte benchmark ve testlere bak, sonra gel de konuş.
GTX 980 Ti daha performanslıdır. Bu iki kart yerine GTX 1070 almanız daha daha doğru olacaktır. Bu arada sistemin diğer bileşenlerini belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz.