Gigabyte GTX 770 Sistemde Oyundan Atma Problemi

BrkD22

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Anakart: Msi Z87 G-45
İşlemci: Intel 4670K (Stok Hızda)
Cpu FAN: Cooler Master EVO 212
RAM: Corsair Vengance Pro 1866 MHz 2x4 GB (1600 MHz'de çalıştırıyorum.)
Ekran Kartı: Gigabyte Windforce GTX 770 2 GB
PSU: Cooler Master GX-750 80+ Bronze 750 Watt
Depolama: Corsair Force GS 128 GB, WD Caviar Black 1TB, birde laptoptan söktüğüm 2,5' Seagate marka bir HDD,
Sürücü: Asus DVD-RW
İşletim Sistemi: Windows 8.1 Pro 64-Bit

NOT: Bilgisayarımdaki her bileşenin, sürücülerini güncel tutmaya özen gösteriyorum.

Sistemi toplayalı 14-15 ay oldu, ağız tadıyla oyun oynama zevkine erişemedim. Bilgisayarımda bir problem var ama hangi bileşenden kaynaklı olduğunu bulamıyorum. Bundan önce birkaç konu açmıştım fakat sonuç alamadım.

Sorunum şu,
Neredeyse her oyunda, oyun donuyor ve görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Hatta oradan kapamaya çalıştığım zaman bile yaklaşık 30-40 saniye sürüyor oyunun kapanması.

Yaptıklarım,

-Ekran kartımı 2 kere garantiye yolladım, birşey olmadığını ileri sürerek geri yolladılar. BIOS update yaptık dediler, BIOS downgrade yapmışlar.

-FURMARK yazılımı ile ekran kartını teste tabi tuttuğumda, herhangi bir problem gözükmüyor. Ekran kartı maximum 74-75 Santigrad dereceye ulaşıyor fakat test esnasında ekranda herhangi bir bozulma, aksaklık gözükmüyor.

- Bilgisayara 2-3 defa format attım birşey değişmedi. Windows 7 yükledim yine aynı sorunlarla karşılaştım.

- RAM'leri Memtest programıyla teste tabi tuttum, herhangi bir sorun çıkmadı.

- Arkadaşımdan ASUS HD 6870 aldım, sistemde birçok oyunu denedim. Ne oyundan atma problemi ile karşılaştım, ne de farklı bir sıkıntı yaşadım.
Bu yüzden benim şüphelendiğim tek bileşen ekran kartı, ama farklı bir anakartta test etme imkanı bulamıyorum.

Lütfen yardımcı olun. Bilgisayarı toplama aşamasında olsun, sonraki çıkan sorunlar aşamasında hep burdan destek aldım ve elimden geldiğince diğer arkadaşlara da yardımcı olmaya çalıştım. Sonuçta bu cihazlara yüksek miktarda para harcıyoruz. Bu yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim.

Orjinal oyunlarda da oluyor, diğerlerinde de. İlk başta bütün oyunları orjinal aldım fakat karşılığını alamıyorum ki. 100 TL para verip oyunu oynayamamak olmuyor. Bu arada yukarıda belirtmiştim, bütün bileşenlerimin sürücüleri güncel. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Siz belirtmissiniz zaten diger ekran kartini takinca hicbir sorun olmuyor diye. O zaman ustune basa basa derdinizi anlatip, oradaki yetkililere gercekten bu kartta sorun oldugunu belirtmeniz gerekir. Benim sahsi dusuncem, aksi takdirde yasal yollara basvur.

Ben 2. yolladığım da bunuda söyledim fakat o ekran kartı GTX 770 ile aynı kart değil. PCI express 2.0'da çalışıyor, bu yüzden bu bir kıstas değil diye yorum yaptılar. Yazın İstanbul dışında olduğum için uğraşamadım. Aralık ortasında da askere gideceğim, haliyle 5.5 ay yine aksiyon alma şansım olmayacak.

İşin garibi, ben kasamı alıp, garanti hizmetini veren servise gittim. Bakın böyle böyle, oyunlardan atıyor diye. Adam açtı 30 dakika oynadı. Oyundan moyundan atmadı. Dolayısıyla adamlar da dediler ki, gördüğünüz üzere hiçbir problem gözükmüyor.

Bugün CCleaner ile registry kayıtlarına baktım. Resimlerini gönderiyorum. Orada openGL ile ilgili kayıtlar var. Sorunun kaynağı hakkında bilgi verebilir mi acaba?

Arkadaşlar konu günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Oyunları oynarken arkada browser, media player veya winamp gibi uygulamalar açık mı duruyor? Bu saçma soruyu şu yüzden soruyorum; kuzenimde oyun oynarken arkada winamp, vlc veya herhangi bir browserda youtube açıkken oyuna girdiğinde kafasına göre oyundan atıyor. Ne denediysem düzelmemişti. Driverlar güncellendi format atıldı yine de düzelmemişti. Bu saydığım uygulamalar açık değilse doya doya oynuyor ama değişik bir sorun belki seninki de o olay olabilir.

Bendeki sorun anakartın ram kontrolcülerindeki sorundan ötürü sanırım. Biraz araştırınca oraya çıkıyorum. Şimdi askere gideceğim. Döndükten sonra ilgilenebilirim konuyla anca. Herkese yardım etmeye çalıştığı için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…