Merhaba arkadaşlar,
Anakart: Msi Z87 G-45
İşlemci: Intel 4670K (Stok Hızda)
Cpu FAN: Cooler Master EVO 212
RAM: Corsair Vengance Pro 1866 MHz 2x4 GB (1600 MHz'de çalıştırıyorum.)
Ekran Kartı: Gigabyte Windforce GTX 770 2 GB
PSU: Cooler Master GX-750 80+ Bronze 750 Watt
Depolama: Corsair Force GS 128 GB, WD Caviar Black 1TB, birde laptoptan söktüğüm 2,5' Seagate marka bir HDD,
Sürücü: Asus DVD-RW
İşletim Sistemi: Windows 8.1 Pro 64-Bit
NOT: Bilgisayarımdaki her bileşenin, sürücülerini güncel tutmaya özen gösteriyorum.
Sistemi toplayalı 14-15 ay oldu, ağız tadıyla oyun oynama zevkine erişemedim. Bilgisayarımda bir problem var ama hangi bileşenden kaynaklı olduğunu bulamıyorum. Bundan önce birkaç konu açmıştım fakat sonuç alamadım.
Sorunum şu,
Neredeyse her oyunda, oyun donuyor ve görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Hatta oradan kapamaya çalıştığım zaman bile yaklaşık 30-40 saniye sürüyor oyunun kapanması.
Yaptıklarım,
-Ekran kartımı 2 kere garantiye yolladım, birşey olmadığını ileri sürerek geri yolladılar. BIOS update yaptık dediler, BIOS downgrade yapmışlar.
-FURMARK yazılımı ile ekran kartını teste tabi tuttuğumda, herhangi bir problem gözükmüyor. Ekran kartı maximum 74-75 Santigrad dereceye ulaşıyor fakat test esnasında ekranda herhangi bir bozulma, aksaklık gözükmüyor.
- Bilgisayara 2-3 defa format attım birşey değişmedi. Windows 7 yükledim yine aynı sorunlarla karşılaştım.
- RAM'leri Memtest programıyla teste tabi tuttum, herhangi bir sorun çıkmadı.
- Arkadaşımdan ASUS HD 6870 aldım, sistemde birçok oyunu denedim. Ne oyundan atma problemi ile karşılaştım, ne de farklı bir sıkıntı yaşadım.
Bu yüzden benim şüphelendiğim tek bileşen ekran kartı, ama farklı bir anakartta test etme imkanı bulamıyorum.
Lütfen yardımcı olun. Bilgisayarı toplama aşamasında olsun, sonraki çıkan sorunlar aşamasında hep burdan destek aldım ve elimden geldiğince diğer arkadaşlara da yardımcı olmaya çalıştım. Sonuçta bu cihazlara yüksek miktarda para harcıyoruz. Bu yüzden yardımcı olursanız çok sevinirim.