Gigabyte GTX 980 vs MSI GTX 980

Hangisi daha iyi?

• MSI GTX 980

Oy: 6 75,0%
  • Gigabyte GTX 980

Oy: 2 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    8

UchihanınGülü

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir oyuncu bilgisayarı topluyorum. Gtx 980 ti alacaktım pahalı geldi. 2 ekran kartı arasında kaldım.

GIGABYTE GeForce GTX 980 4GB XTREME GAMING OC EDITION

MSI GAMING GeForce GTX 980 4GB OC DirectX 12 VR READY (GTX 980 GAMING 4G)

Sizce hangisi daha performanslı?

Bütçeniz nedir?? 980 ti pahalı dediniz de. R9 fury veya R9 fury x tercih edilebilir. Nvidia bile hbm teknolojisine geçecekken, gddr5x kartlar gelecekken gidip 1,5-2 sene önce çıkmış gtx 980 alınmaz o fiyata.

Aslında R9 390X düşünüyordum ama kime sorduysam r9 390 alacağına git nvidia al nvidia destekli oyunlar yüz kat daha fazla dediler. Şimdi gtx 980 ti alacaktım ama aslında bütçe var gibi alırım ama biraz azaltmam gerektiği için 980 alacağım. Hem gtx 980 GDDR5 ve dx 12 destekli ama gigabyte ve MSI arasında kararsızım sizce hangisini almalıyım?

Aslında R9 390X düşünüyordum ama kime sorduysam r9 390 alacağına git nvidia al nvidia destekli oyunlar yüz kat daha fazla dediler. Şimdi gtx 980 ti alacaktım ama aslında bütçe var gibi alırım ama biraz azaltmam gerektiği için 980 alacağım. Hem gtx 980 GDDR5 ve dx 12 destekli ama gigabyte ve MSI arasında kararsızım sizce hangisini almalıyım?

Siz bana bütçenizi söyleyin yeter. Nvidia desteği falan bıraksın millet bunları destek var da oyunlarda ona rağmen amd kartları sorun çıkartmıyorsa ne önemi kaldı desteğin?? The witcher 3 mesela tamamen nvidia destekli değil mi?? Evet gtx 980 kaç fps veriyor?? Yaklaşık 54-55 peki rakibi r9 390x kaç fps vermekte?? Yaklaşık 50-51 fps yani nvidia destekli oyunda bile amd driverları oturmadan 3-4 fps veriyor. Kaldı ki gtx 900 serisi çıkalı 1,5-2 sene oluyor ve yeni nvidia mimarilerinde hbm li olacak. Ben size diyorum gtx 980 yerine ondan zaten daha iyi olan R9 fury, nano veya fury x alın diye.
Sıralama şöyle Fury x > Fury > Nano fakat bunlar arasında öyle çok bir fark yok yani nano alan fury x neden almadım ben ya demeyecek veya fury alan neden fury x almadım demeyecek. Bütçe neyse onu alın zaten 980 ti nin rakibi Fury x ve türkiye de ondan 500 tl daha ucuz. Ek 7-8 fps için 980 ti alıp bütçeyi zorlamaktansa gidip 2400 e fury x alın.

SAPPHIRE R9 Fury X 4G D5, 4 GB, HBM, 4096 bit Ekran Kartı, Fiyat: 2.417 TL

Sapphire R9 NANO 4G HBM PCI-E HDMI / TRIPLE DP Ekran Kartı (21249-00-40G)

Sapphire R9 FURYX 4G HBM 4096BIT PCI-E HDMI/TR 11247-00-40G ATI

Zaten sana biri gelip 1,5-2 sene önce çıkmış gtx 980 , yeni hbm lere geçilmek üzereyken kendisinden daha fazla fps veren bu 3 kart yerine tercih edilir diyorsa saçmalıyordur açık ve net.

Knk(inşallah kanka dememle bir sorunun yoktur) aslında biraz sen diyince daha bi ilgimi çekti gtx 980 istediğimden çıkarıp sapphire r9 fury x 4G ekledim listeye birkaç yere baktım ordada fury yine baya övmüşler. İnş bu ekran kartı isteklerimi karşılar. Bide Anakart ım Z170A GAMING M7 ve işlemcim i5 6600k sizce bu ekran kartıyla kaç w lik bir PSU lazım?

Knk(inşallah kanka dememle bir sorunun yoktur) aslında biraz sen diyince daha bi ilgimi çekti gtx 980 istediğimden çıkarıp sapphire r9 fury x 4G ekledim listeye birkaç yere baktım ordada fury yine baya övmüşler. İnş bu ekran kartı isteklerimi karşılar. Bide Anakart ım Z170A GAMING M7 ve işlemcim i5 6600k sizce bu ekran kartıyla kaç w lik bir PSU lazım?

Sorun yok ne olacak :D Nano az güç tüketiyor eğer nano alınırsa 600w bile yeter eğer fury veya fury x alınacaksa rahat kullanım için en az 700w 80+ bir güç kaynağı alınmalı tabi onda da psu tier list e uygun bir güç kaynağı alınmalı yani sırf corsair diye gidip cx, cs , vs serileri alınmamalı. Ben size birkaç tavsiye önereyim siz tercih yapın. Forumda direkt sana güç kaynağı öneriyorlar markaya bakıp. İnternette psu tier list yazarsan görürsün hangi psular daha iyi.

Frisby COUGAR 80+ BRONZE MODULER POWER SUPPLY 700W Güç Kaynağı Ünitesi
High Power HPM-750GD-F14C ASTRO 750W 80+ GOLD POWER SUPPLY Güç Kaynağı Ünitesi
Zalman ZM700-GLX 700W Güç Kaynağı 80+ Bronz Güç Kaynağı Ünitesi
Silverstone STRİDER (SST-ST70F-PB), 700W 80+BRONZE, 12 CM, GÜÇ KAYNAĞI Güç Kaynağı Ünitesi
High Power HIGHPOWER ELEMENT SMART (HP-EP-750S) 750W, 80+ BRONZE 14 CM FAN LD GÜÇ KAYNAĞI Güç Kaynağı Ünitesi
Ocz Modstream Pro 700W Modüler Power Supply (OCZ700MXSP-EU) Fiyatı
SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62,5A Fiyatı
Seasonic M12II-750 80+ Bronze 750W Single Rail Modüler Power Fiyatı

Bunlardan istediğini al bir tanesi bile kötü değil ama ilk sıralarda High power 750w astro, Seasonic, Ocz ve Cougar olmalı.

Aslında şey biraz kısmak istiyorum bunlarıda PSU ve fandan kıstım. PSU evga 750 w gq 80+ gold düşünüyorum fanda Corsair Hydro Series High Performance Liquid CPU Cooler H60 nasıl olsa herhangi bir overclock düşünmüyorum o yüzden bunlar yeter diye düşünüyorum. Hem overclock yapsam da yeteceğini düşünüyorum eğer bunlardada sorun yoksa 1 haftaya kadar parçaları sipariş edeceğim.

Bu arada Kasam Master case 5 galiba 2 fan takacak yer yok. Case 5 ten pahalı olmayan bir kasa önerir misin

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı