Çözüldü Gigabyte H510M-H sisteme SSD veya HDD takılır mı?

• Konuyu başlatan eak1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.414
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eak1

Decapat
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımın üzerinde satın aldığımda gelen 480 GB SSD bulunmakta. Kendisini ekran kartının altında görebilirsiniz. Anakartımın modeli Gigabyte H510M H, acaba başka bir SSD daha takmam mümkün müdür? Eğer mümkün ise yolladığım fotoğraf üzerinden nereye takılacağını gösterebilir misiniz? Ayrıca HDD'yi takacağım yerde iki tane başka bir yere taşıyamayacağım kablo var, bu problemi nasıl çözebilirim? SSD'yi mavi ile, HDD'ye engel oluşturduğunu düşündüğüm kabloları ise kırmızı olarak işaretledim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 94
Çözüm
Hocam işaretlediğim alanda bir boşluk olması gerek bu tarz kasalarda SSD'yi o boşluğa koyarlar.

Montaj için vida deliği olmayabilir çok önemli bir ayrıntı değildir bu durum illa sabitlemek isterseniz plastik kelepçe ya da ip tarzı bir şeyle kablolara bağlarsanız sabitlersiniz.
Acaba başka bir SSD daha takmam mümkün müdür?

SATA SSD takabilirsiniz anakartınızda 1 adet M.2 slotu var ona da SSD takılı zaten.

Ayrıca HDD'yi takacağım yerde iki tane başka bir yere taşıyamayacağım kablo var, bu problemi nasıl çözebilirim?

Kasanın alt tarafında hdd/ssd için montaj yapılabilecek bir alan var zaten neden PSU'nun üstüne montaj yapmak istiyorsunuz.

SATA SSD takabilirsiniz anakartınızda 1 adet M.2 slotu var ona da SSD takılı zaten.

Kasanın alt tarafında hdd/ssd için montaj yapılabilecek bir alan var zaten neden PSU'nun üstüne montaj yapmak istiyorsunuz.
Hocam merhabalar, kasanın alt tarafından kastettiğiniz yer neresidir? İşaretleyerek göstermeniz mümkün müdür?

Hocam işaretlediğim alanda bir boşluk olması gerek bu tarz kasalarda SSD'yi o boşluğa koyarlar.

Montaj için vida deliği olmayabilir çok önemli bir ayrıntı değildir bu durum illa sabitlemek isterseniz plastik kelepçe ya da ip tarzı bir şeyle kablolara bağlarsanız sabitlersiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_20230326_144912.png
    IMG_20230326_144912.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 77
Çözüm

Hocam merhabalar, bahsettiğiniz yer burasıdır diye tahmin ediyorum. Eğer öyleyse çok teşekkür ederim, yardımcı oldunuz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 71
Hocam merhaba, bahsettiğiniz yer burasıdır diye tahmin ediyorum. Eğer öyleyse çok teşekkür ederim, yardımcı oldunuz.

Evet oradan bahsediyordum hocam size HDD için kızak koymuşlar bu iyi bir şey bazı kasalarda kızak olmuyor orada.

Ne demek hocam sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı