Gigabyte H610M "Boot failure detected" hatası

Hasankurnaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Gigabyte H610M h DDR4 anakartıma i5 12400F işlemci taktıktan sonra bu hatayı aldım. 2 RAM takınca sistem siyah ekranda kalıyor. Tek RAM kullandığım zaman bilgisayar açılıyor. Ramlarde sorun yok değiştirip denedim ilk slotta ikisi de çalışıyor. Fakat 2.slotta çalışmıyor. BIOS'um güncel. BIOS ayarlarını sıfırladım. XMP ayarımı default olarak da değiştirdim. BIOS pilini çıkartıp takıp da denedim. Ama hiçbir şekilde 2 RAM taktığım zaman açılmadı. Tek RAM kullanıp XMP ayarlarını kullanıcı 1'e ayarlayıp çalıştırdığım zaman da bir sorun oluşmadı. Eski işlemcimin dosya artıklarını da sildim. Hiçbir şekilde bir sonuca varamadım. RAM volt değerini düşürüp denemedim sadece. Acaba yeni işlemci taktım ve buna BIOS'tan yeni bir ayar yapmam gerekiyor mudur? Bilgisayara format da atmadım henüz. Sizce hangi yöntemleri denemem gerekebilir?

Dosya Ekleri

• IMG_2873.jpeg
    IMG_2873.jpeg
    95,1 KB · Görüntüleme: 89
  • IMG_2851.jpeg
    IMG_2851.jpeg
    143,3 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_2852.jpeg
    IMG_2852.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
@Hasankurnaz İşlemci değiştirince format atmanıza gerek yok. BIOS'ta ayar yapmanıza da. Chipset sürücülerini güncellemeyi deneyin. Assistant indirip çalıştırın.

@Hasankurnaz İşlemci değiştirince format atmanıza gerek yok. BIOS'ta ayar yapmanıza da. Chipset sürücülerini güncellemeyi deneyin. Assistant indirip çalıştırın.

Teşşekür ederim geri dönüş ünüz için. Eve geçiyorum şimdi ilk işim denemek olacak.

Intel® Arc™ A-Serisi Grafikler için bu sistem uyumluluk kontrolü başarıyla geçti.
herhangi bir driver bulamadı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı