Herkese iyi sosyaller. Bende şu an h61 1155 pin anakart var. 1 tb HDD hemen hemen dolmaya geldi ve performans artması isteği ile Samsung 850 pro almaya karar verdim fakat şimdiki anakartım sata 2 3 gb/s destekliyor. SSD ise 3.0 bunun için yeni anakart mı almam lazım yoksa LogiLink PC0059A 2 Port USB 3.0 + 2 Port SATA III PCI Fiyatı bu pci express kart olur mu?
Anakart: Gigabyte H61m ds2 4.0.
SATA evrensel çoğu teknolojide olduğu gibi (USB - HDMI - SATA) geriye uyumlu bir teknolojidir, yalnızca eski sürüm ile kullanıldığı taktirde yeni sürümün değil eski sürümün performansı geçerli olur.
SATA3 SSD'ni beraberinde gelen kablo ile SATA2 anakartına doğrudan bağlayıp kullanabilirsin.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ben bu SSD'yi anakartıma takarsam düşük hız alacağımı biliyorum.Bunun yerine Sata 3 6 gb/s hızlı anakart alsam daha iyi olmaz mı? çünkü 500 liraya SSD alıp tam performans almamak saçma değil mi?
Önce SSD, ardından imkan bulunca temeli sağlam, yeni nesil kaliteli bir anakart almanı öneririm. Yeni bir anakart SSD'siz bir fark yaratmaz ancak yeni SSD, SATA2 kullanılıyor olsa bile fark yaratır. Açılış hızı konusunda HDD'ye göre çok daha iyi olacağı kesin.
SSD'nin yarattığı asıl fark veriye ulaşım süresidir zaten.
İşlemcimde 3.nesil i5 3340 yeni sistem düzmeme bayağı bir süre var onun için SSD'yi alınca anakartıda aradan çıkartayım diyorum da 1155 pin Sata 3,Usb 3.0 gibi özellikli kart bulamadım çogu h61 yongası anakart da önerin de onuda aradan çıksın?
Bide benim mekanik harddiskten ses geliyor bunun nedeni ne olabilir?