Gigabyte H61M DS2 Anakart Cover Yapmak

Makaleler
7
Şu anda kasamı modlamanın son aşamasına gelmiş bulunmaktayım. Elbette konusunu açacağım bittikten sonra. Ancak hâla tek bir sorunum var. Üzerine çok fazla düşünmeme rağmen bir sonuca varabilmiş değilim.

Elimde Gigabyte H61M DS2 REV 4.0 anakart bulunmakta. Bu anakartın rengi mavi olduğundan üstüne siyah bir cover yapmak istiyorum ancak bunun sağlıklı olup olmayacağından emin değilim. Sorularım ise şunlar :
  1. Üstüne cover yapmam herhangi bir ısı sıkıntısına neden olur mu? Anakartın veya diğer bileşenlerin daha fazla ısınmasına neden olur mu?
  2. Ve yaparsam nereleri açıkta bırakmam lazım?
Sadece sorularım bunlar. Aklımda ise şöyle bir şey var.

Bu kırmızı ile işaretlediğim kısımları açık bırakıp kalan yerlerin üstüne siyah plastik ile kapatmayı düşünüyorum. Sizce bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşaretlediklerinin dışında kare şeklinde onlarca çip var ve bu çipler kasanın hava sirkülasyonu ile soğutuluyorlar. Eğer koyacağın malzeme sadece ısıyı ileten bir madde ise sorun olacağını zannetmiyorum.

Vazgeçmemin en büyük nedeni dediğiniz gibi ısıdan kaynaklı.
Ancak diğer bir nedeni de anakart çok küçük ve işlemci soğutucum ve ekran kartım büyük. Bu yüzden çok az bir yer kalıyor, uğraşmaya değmez diye düşündüm.

Eğer anakart güncellerseniz cover daha mantıklı olur.Doğru düşünmüşsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…