Gigabyte H61M DS2 "UEFI dual BIOS blue screen" problemi

mustafaertek18

Centipat
Benim Gigabyte H61M DS2 model bir anakartım var. Geçen günlerde main BIOS arızası sebebiyle Recep Baltaş'ın 8 yıl önce atmış oldugu anakart BIOS kurtarma rehberi adlı videoyu izleyerek bilgisayarı actım ama ertesi sabah yine UEFI dual BIOS blue screen ile karşılaştım. BIOS tekrar kısa devre yaptım bilgisayar acildi ve tekrardan updating M BIOS dedi ve B BIOS'a gecis yapti. Kendini kapattı ve bir sonraki acilmalarda sadece 2 saniyelik açılmaları olup döngüye girdi. Anakartta elektrik oldugunu varsayıyorum çünkü sys_fan'dan elektrik geliyor ama acilis boot sesi bile gelmeden kapaniyor.

Lütfen yardım edin.
Saygılarımla.

BIOS pilini çıkarıp 1-2 dakika bekleyin, tekrar takıp başlatmayı deneyin. Eğer işe yaramazsa anakarta dışarıdan USB aygıtı veya görüntü kablosu bağlamadan sadece ana bileşenler ile çalıştırmayı deneyin.

Son düzenleme:
Anakartta kısa devre olsaydı PWM fanlar da çalışmazdı. Sadece ekran kartı, işlemci ve RAM ile deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı