Gigabyte H61M-S2P-B3 ile GSkill RipjawsX DDR3 2133MHz RAM uyumlu mudur?

GeNGaRx7

Megapat
Daha fazla  
Gigabyte'ın H61M-S2P-B3 Modeli Anakartım var.

Almak istediğim Ram;

16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL10 DUAL Kit Ram

Anakartım ile uyumlu mudur acaba? Tam bilmiyorum işlemci gerekiyorsa diye onu da yazayım;

Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz

Ek bir bilgi vermem gerekirse verebilirim.

16 gb ram almanın sana hiçbir faydası olmaz.

16 gb ram almanın sana hiçbir faydası olmaz.

Bilgisayarı tek seferde yenileyecek maddi gücüm yok, parça parça yenileyeceğim. Örnek olarak 3 ayda bir parça gibi. Ram'de geleceğe yatırım olması amaçlı fiyatını da uygun bulunca almak istedim. Uyumlu mudur ki?

Evet uyumludur. Büyük ihtimalle 4 GB RAM'iniz var. RAM'den önce işlemciyi ve anakartı yenileseniz daha iyi olur.

İndirimde olduğundan kaçırmak istemedim. O sebeple ilk Ram'den başlayayım istedim. Ama Ram, Ekran Kartı ve PSU alacağım öncelikli olarak. 3'ünü aynı anda alacağım, tabi taksitle. Daha sonra işlemci ve anakart alıp en son SSD ekleyerek bitireceğim. Planlamam o şekilde yani ama tabi kararım değişebilir duruma göre.

Aldığınız bellekleri, işlemciyi, ekran kartını nereye monte edersiniz. Anakart bence ilk alacağınız şey olsun. Daha sonra ise işlemci ancak uygun fiyatla bulmuş iseniz kaçırmamak lazım gidip alın.

Aldığınız bellekleri,işlemciyi,ekran kartını nereye monte edersiniz. Anakart bence ilk alacağınız şey olsun. Daha sonra ise işlemci ancak uygun fiyatla bulmuş iseniz kaçırmamak lazım gidip alın.

İlk aşamada 3 parça alacağım zaten. Ram ile birlikte anakart ve işlemci almam daha mı uygun olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…