Gigabyte H81M DS2 "Bilgisayarınızda gereken bir medya sürücüsü yok"

Covdarknes

Centipat
Daha fazla  
Anladığım kadarı ile VMD driver anakarta özel ve anakartın üreticisinin sitesinden indiriliyor Gigabyte H81m DS2 rev. 1.0 anakartın VMD driveri yok. Ne yaptıysam olmadı. BIOS'ta da VMD yok, Microsoft Türkiye için paran yoksa yaşama demiş.
Windows 11 kullanamıyorum Windows 7 destek bitti uyarısı veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam senin anakartında M.2 SSD yuvası yok ki VMD olsun. Rufus USB ile yapacaksın format hazırlayacaksın Windows 10 atacaksın formatı VMD yok zaten anakartta senin.

VMD nedir?

Intel® VMD, ek donanım adaptörleri olmadan PCI-e veri yolun üzerinden NVMe SSD'lerin doğrudan kontrol edilmesini ve yönetilmesini sağlayan bir Ölçeklenebilir Intel® Xeon® işlemci özelliğidir. Bu güçlü NVMe SSD işlevi, kritik altyapılardaki kesinti süresini sınırlandırırken NVMe depolamaya da sorunsuz bir geçiş sağlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel çipsetleri özelliğe göre fiyatlandırır. Ona göre de anakart üreticileri giriş/orta/üst seviye belirlerler.
LGA1150 H81, daha önce LGA1155 H61 ve bir sonraki LGA1151 H110 olan modeller giriş seviyesidir, o yüzden orta ve üst modellerde olan özellikleri koymazlar.

Anakart seçerken bu çipset farkına göre seçmelisiniz. Telefon yada arabalarda özellik olması/olmaması gibi bir durum bu da.

Bunu anlamak için Wikipedia'nın şu sayfasını öneririm:
Tek tek tüm çipsetlerin tablo ile destekledikleri teknoloji listelidir.

Adres unutulursa Google'da basitçe "List of Intel Chipsets" yazılınca çıkar:

Bunun gibi de AMD için benzer Wikipedia tablosu:

Selçuk Bey bunun çipset sınıflandırması ile bir ilintisi yok. VMD sonradan gelen bir özellik. H81 döneminde böyle bir teknoloji yoktu. Yanşlışım yoksa 10. Nesil ile birlikte geldi. Ama burada -bu konuda değil, genel olarak VMD'li sistemlerdeki kurulum sorunlarında- hata Microsoft'ta. Intel VMD sürücüsü Windows'a dahil edilmeli.

Benim hatam o zaman pardon. Genel olarak sınıfa göre özellik eklediklerinden öyle olduğunu düşünerek bu mesajı yazdım.
Her durumda yararlanmak isteyenler adresleri not etsin, genel destekler açısından ben sürekli kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…