Arkadaşlar merhaba.
Bugün vatanbilgisayar'dan sıfır bir sistem alıp kurdum.
Kingston 120 GB SSD (Sıfır) ve Samsung 320 GB HDD (eskiden kalma gayet iyi çalışıyor) disklerim var.
Bilgisayarı topladıktan sonra UEFI Windows 10 kurulum yaptım. SSD diski 2'ye bölüp 1 tanesine Windows kurulum gerçekleştirdim.
HDD ise olduğu gibi formatlayıp bıraktım. Kurulum tamamlandıktan sonra baktım ki 2. bölümlenmiş SSD'yi ve HDD'yi görmemekte.
Tüm güncel driver, BIOS vs hepsini yükledim. AHCI mod, IDE mod denedim ama yine de görmedi.
Alttaki ekrandan format attım disklere, yeniden tarat dedim yine görmedi. SSD sata 1'e, HDD sata 2 girişine bağlı anakartta. Anakartın modeli : Gigabyte H97M-HD3
NOT: Alttaki pencereyi ilk açtığımda 2.bölümlenmiş SSD ve HDD uzantısı .raw yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde idi ve format atıp NTFS çevirdim. İlk defa böyle bir şey başıma geliyor bu dosya uzantısı vardı nereden geldi nasıl oldu bilmiyorum.
Tamam arkadaşlar sorunu çözdüm.
Çözümü ise disklere sağ tıklayıp "birimi sil" yapıp yeniden yeni birim NTFS formatında diski oluşturuyoruz.
Hali hazırda oluşturulmuş diski NTFS formatında biçimlendirseniz bile görünmüyor. O yüzden anlattığım şekilde yapılması gerekiyor.
Selametle