Gigabyte i-RAM projesi neden bitti ve yeniden yapılamaz mı?

JustEmoBut

Kilopat
Merhabalar. Aklıma takılan bir soru var. Çoğunuzun bildiği gibi Gigabyte 2005 yılında i-RAM ürününü piyasaya sürdü tabii o zamanların teknolojisi ile PCI-e portundan sadece güç alıyordu ve veri için SATA portunu kullanıyordu. Bu da SATA darboğazına neden oluyordu ama o zamanlar için HDD'lere nazaran çok düşük erişim hızlarına sahipti, bu yüzden yine de kullanmaya değerdi sonra Gigabyte bu projeden vazgeçti. Acaba benim aklımdaki soru şu anki teknoloji ile daha iyisi yapılamaz mı? Ne de olsa artık PCI-e arayüzü ile veri aktarımı yapılabiliyor sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler yapılabilir mi yapılırsa artıları ve eksileri neler olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vikipediden okuduğum kadarıyla bunun amacı bellekleri disk olarak kullanmakmış gücü PCI'dan alıp veri alışverişini SATA'dan yapıyor, 150MB/s hız sınırı varmış o zamana göre ancak sıkıntı RAM kullanıyor olması, bu gecikmeyi çok düşürür ama RAM'ler elektrik kesilene kadar veri depolar, bunun için içerisine batarya da koymuşlar ama şuanda yapılsada gerekli olacağını sanmıyorum. SSD'ler zaten PCI slotunu bu iş için kullanıyorlar, hızları belleklere göre çok düşük olsa da depolama kapasiteleri daha yüksek oluyor, belleklerde ise depolama kapasitesi düşük hız yüksek olurdu yani ters orantıda iki farklı ürün çıkardı. Tabii birde RAM'lerin depolama için daha pahalı olduğu gerçeği var.

Vikipediden okuduğum kadarıyla bunun amacı bellekleri disk olarak kullanmakmış gücü PCI'dan alıp veri alışverişini SATA'dan yapıyor, 150MB/s hız sınırı varmış o zamana göre ancak sıkıntı RAM kullanıyor olması, bu gecikmeyi çok düşürür ama RAM'ler elektrik kesilene kadar veri depolar, bunun için içerisine batarya da koymuşlar ama şuanda yapılsada gerekli olacağını sanmıyorum. SSD'ler zaten PCI slotunu bu iş için kullanıyorlar, hızları belleklere göre çok düşük olsa da depolama kapasiteleri daha yüksek oluyor, belleklerde ise depolama kapasitesi düşük hız yüksek olurdu yani ters orantıda iki farklı ürün çıkardı. Tabii birde RAM'lerin depolama için daha pahalı olduğu gerçeği var.
Tabii bunu düşününce daha mantıklı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı