Gigabyte M27up alınır mı?

Bütçe
16000

thommybabapro

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Monitör
Gigabyte M27UP
Gerçekten 16k fiyat bandında bu monitöre değer mi yoksa önerileriniz olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Gerçekten 16k fiyat bandında bu monitöre değer mi yoksa önerileriniz olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Dual mode için alacaksanız çok fazla şikayet var görüntüyü FHD yaptıktan sonra bulanıklaştığı ile ilgili. İyice incelemeden karar vermeyin derim. Eğer sadece 4k görüntü için alacaksanız bende 4k monitör kullanıyorum kesinlikle geçin derim.

Dual mode için alacaksanız çok fazla şikayet var görüntüyü FHD yaptıktan sonra bulanıklaştığı ile ilgili. İyice incelemeden karar vermeyin derim. Eğer sadece 4K görüntü için alacaksanız bende 4K monitör kullanıyorum kesinlikle geçin derim.

KTC 27″ H27E6 alınır mı? Peki? Şu anki monitörüm Odyssey G3 öyle düşünün :D

KTC H27E6 2k 300 hz monitör , diğeri ise 4k. Arada çözünürlük farkı mevcut. Şimdi 4k ile 2k arasında netlik farkı var mesela arada %50 gibi keskinlik farkı söz konusu. Şimdi siz 24 inch FHD bir monitörden 27 inch 2k monitöre geçtiğinizde inan çok fazla birşey hissetmeyeceksiniz ama 4k'ya geçerseniz aradaki farkı anlayacaksınız. Mümkünse Vatan bilgisayara gidip monitörlere yakından bir bakın sonra karar verin. Eğer FPS oyunları çok oynuyorsanız KTC 300 hertz monitörü alıp geçin ama diğer herşey için 4k seçin 😀.

Hem Gigabyte, hem de KTC alınır.

Sizce 1080p de cidden bulanıklık.

KTC H27E6 2K 300 Hz monitör, diğeri ise 4K. Arada çözünürlük farkı mevcut. Şimdi 4K ile 2K arasında netlik farkı var mesela arada %50 gibi keskinlik farkı söz konusu. Şimdi siz 24 inch FHD bir monitörden 27 inch 2K monitöre geçtiğinizde inan çok fazla bir şey hissetmeyeceksiniz ama 4K'ya geçerseniz aradaki farkı anlayacaksınız. Mümkünse Vatan Bilgisayar'a gidip monitörlere yakından bir bakın sonra karar verin. Eğer FPS oyunları çok oynuyorsanız KTC 300 Hertz monitörü alıp geçin ama diğer her şey için 4K seçin 😀.

16 17k bandında bir monitör önerme şansınız olur mu? Ghosting, ya da bulanıklık yaşamak istemiyorum.

16 17k bandında bir monitör önerme şansınız olur mu? Ghosting, ya da bulanıklık yaşamak istemiyorum.
2 bin daha çıkabilirseniz inan verdiğin paraya değecek bir monitör önerebilirim kendimde kullanıyorum çünkü.

2 bin daha çıkabilirseniz inan verdiğin paraya değecek bir monitör önerebilirim kendimde kullanıyorum çünkü.

Azıcık daha koyar QD-Oled alırım.

2K mı, 4K mı istiyorsunuz? Benim önerim 16-20k arasına 2K olarak qd OLED veya mini LED IPS. 4K olarak M.27up tavsiye ederim.

Alırsınız evet ama 2k monitör alırsınız, 4k ips ile 2k oled konusunda tercihler ihtiyaca göre kişiden kişiye değişecektir. Benim için monitörde piksel yoğunluğu yani netlik kontrastdan daha önemli ona göre bir tavsiyede bulundum birde arkadaşın ilk tavsiye istediği monitör 4k ips bir monitördü 😀.
Üretkenlik ile uğraşılmıyorsa oyunlar, dizi, film vb şeyler için OLED daha iyi.

4k IPS vs 2k W-Oled
Screenshot_20260201_182721_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Screenshot_20260201_183143_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Daha kötü renkler, daha kötü tepki süresi, daha kötü görüş açısı, IPS Glow, sızma, düşük kontrast vb farklardan ötürü Oled çoğu kişi için daha iyi. 😀

Xg27ucs ortalamanın altında kontrast oranına sahip bu arada, fazladan para ödeyip daha düşük kontrast oranına sahip olmak saçma.

Screenshot_20260201_183220_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_20260201_183424_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
Screenshot_20260201_183410_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Glow problemi berbat bir şey, 4k olsa bile seyir zevkini bozuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı