Gigabyte M61PME-S2 anakartı için BIOS güncellemesi

• Konuyu başlatan ARI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.251

ARI

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bal Kovanı
Daha fazla  
Modelini verdiğim anakartım için BIOS güncellemesi yapmam gerekiyormuş. Ancak daha önce hiç BIOS güncellemesi yapmadığım için bu konu hakkında net bir bilgi birikimim yok. Dolayısıyla bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimi bilmediğimden yardımlarınıza ihtiyacım var.

1- BIOS güncelleştirme PC performansını artırmak söz konusu mudur?
2- BIOS güncellemesi anakarta zarar verebilme olasılığı var mıdır?
3- BIOS güncellemesini yapmak için izlenmesi gereken yol nedir (detaylı)?

1- Evet.
2- Yanlış yapıldığı takdirde anakartınız kullanılmaz hale gelebilir.
3- Fat32 şeklinde formatlanmış USB belleğe BIOS dosyasını (http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-m61pme-s2_rev.2.0_f4.exe buradaki exe dosyasının içerisinden çıkacak adında F4 geçen dosya) içine atın. Bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS arayüzünde Q Flash programını çalıştırın. Orada dosyayı gösterip işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sistem kendini kapatıp tekrar açabilir. Bu sırada güç falan kesmeyin tuşlara basmayın. Sistem kendini yeniden başlattığında BIOS ayarlarınızı varsayılana döndürün. Burada anlatılanı anlamamışsanız bir profesyönele gönderin. Ankara içi ben yapıyorum.

1- Evet.
2- Yanlış yapıldığı takdirde anakartınız kullanılmaz hale gelebilir.
3- Fat32 şeklinde formatlanmış USB belleğe BIOS dosyasını (http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-m61pme-s2_rev.2.0_f4.exe buradaki exe dosyasının içerisinden çıkacak adında F4 geçen dosya) içine atın. Bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS arayüzünde Q Flash programını çalıştırın. Orada dosyayı gösterip işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sistem kendini kapatıp tekrar açabilir. Bu sırada güç falan kesmeyin tuşlara basmayın. Sistem kendini yeniden başlattığında BIOS ayarlarınızı varsayılana döndürün. Burada anlatılanı anlamamışsanız bir profesyönele gönderin. Ankara içi ben yapıyorum.

Teşekkürler.

Ancak Q-flash utility taktığını usbyi görmüyor.
Fat32 olarak ayarladım indirdiğim bios dosyasını çıkarıp flash belleğin içine attım ve USB yı kasanın arkasında ki portlara taktım ama sonuç maalesef görmüyor.

Bu arada belirttiğiniz dosya eski versiyon sanırsam ben gigabyte sitesinde 2010 sürümünü indirdim.
Ne yapmam lazım? Bios tan ayar mi yapmak lazım. Son olarak Legacy USB storage detect : enabled konutunda.

Aynı sorun bende de var. usb'den boot ettiremiyorum. Garip bir şekilde anakart ddr2 800 ram desteklerken usb'den önyükleme bir türlü yapamıyor dahası hiçbir usb belleği görmüyor. Acaba usb bellek mi seçiyor diye çok eski bir usb kullandım yinede yemedi. Belki biosu güncellersem düzelir diye umut ettim aama filaş belleği görmüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı