Gigabyte M61PME-S2P RAM desteği ne kadar?

Bütçe
600

Alpaslan Enes

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
ESNAF (BİLGİSAYAR & GÜVENLİK SİSTEMLERİ)
Arkadaşlar merhaba. Yasaklar sebebiyle elimdeki bilgisayarı sattım, biraz nakite sıkışmıştım da her neyse. Elimde şu an "Gigabyte M61PME-S2P" model anakart var. DDR2 RAM desteği var ve 2xDIMM slotu var. Resmi sitede anakartın 8 GB RAM desteklediği yazıyor lakin anakartta 2 slot var. Ben de şaşkınım. Bu arada şöyle bir ürün buldum. Doğruluğu ve sağlamlığı konusunda da şüpheliyim. Şu anda anakartımda Athlon X4 635 ve 4 GB Kingston 667 RAM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru hocam. 8 GB destekliyor. AMD için piyasada 4 GB DDR2 bulabilirsiniz. Attığınız markayı bilmiyorum. İkinci el olarak Kingston AMD uyumlu bulabilirsiniz.

Hocam, bu liste kartın test edildiği ürünlerin listesi. Farklı RAM çalışmaz diye bir kural yok.

Ekran karti modeli nedir? Ben de o sistemden alacagim da merak ettim, bir de Pro 2000 kasa değil mi?
Yok hocam. Yalnızca anakartı bir hurdacı arkadaştan aldım. Elektrik gidip gelmesi sonucunda yahut başka bir sebepten ötürü BİOS tamamen silinmiş. Çipi söküp Eprom ile tanıttığımda boş göründü. Ben de en güncel BİOS'u anakartın sitesinden indirdim, çipe yazdım ve lehimledim. Garip bir şekilde çalıştı ve üzerinde Athlon yazan bir işlemci vardı. Kodunu girip modelini de kontrol etmemiştim. Eve gelip çalıştırdıktan sonra süpriz olarak X4-635 çıktı işlemci. Aşırı derecede de şaşırttı, cidden performansı çok iyi çıktı ama anakart DDR2 AM3 anakart işte. Güncel sisteme bu işlemci gitmez gibi. Hurdanın içinden bir tane de ayağı kırık kule fan buldum. Orjinal AMD fanının metal mandallı ayağı ile oturttum. Canavar gibi, 15 dereceyi geçmiyor. :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı