Çözüldü Gigabyte P750GM PSU arızalı olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ritmorico

Centipat
Daha fazla  
  • RTX 3060.
  • Ryzen 5 5600X.
  • 2x8 GB RAM.
  • 1 TB M.2 SSD.
  • ASUS TUF Gaming B450M Plus II anakart.
  • Gigabyte P750GM 750W 80+ Gold PSU.
Montajı evimde kendim yaptım, kasa güç kablosuyla elektrik alıyor, kasa fanlarını bağlamayınca Power tuşuyla kasa açılıyor ekran kartı LED'i ve işlemci fanı dönüyor ancak cha fan 1 pinine modex (sanırım) kablosundan gelen 4'lü PIN'i takınca kısa devre yapıyor anlık gelip gidiyor, başka bir PSU ile fanlarımı çalıştırabiliyorum geri kalan bileşenler fanlarla çalışmayan PSU'ya takılıyken, işin içinden çıkamadım yarın bir bilgisayarcıya gideceğim ama size de bir sorayım dedim. Yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hemen sisteminizi kapatin ve PSU'yu sistemden sokun. Patlayan bir PSU.
Kronik sorunlu. Garantisi duruyorsa hemen iade. Durmuyorsa copten baska bir yeri yok.

Fanlar birbirine tren gibi ekliyse anakart fan girişine takmayın. Hata verir.

Kronik sorunlu. Garantisi duruyorsa hemen iade. Durmuyorsa copten baska bir yeri yok.
Gigabyte ne ara patlayan PSU oldu? Everest falan mı bu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uzun yilin haberi.

Revizyonlu halinde ki arkadaş yeni almış, öyle bir sorun yok. Gelişmelerden haberdar olmak lazım.

Fanı, hem CHA FAN (anakart olmalı) hem de PSU'dan gelen 4 pin molex ile mi besliyorsunuz?

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Bazı kasalarda fanlar birbirine tren gibi ekli geliyor. Yine bazılarında ise Floppy beslemesi de olabiliyor. Bu pin ise fan soketine benziyor ve anakart fan girişine takılınca kısa devre yapıyor ve korumaya alınıyor. Bence durum bu.

Revizyonlu halinde ki arkadaş yeni almış, öyle bir sorun yok. Gelişmelerden haberdar olmak lazım.

Fanı, hem cha fan (anakart olmalı) hem de PSU'dan gelen 4 pin Molex ile mi besliyorsunuz?

Evet hocam.

Allah korusun.

Fanlar birbirine tren gibi ekliyse anakart fan girişine takmayın. Hata verir.

Ne yapmalıyım?

Anakart fan girişini kullanmayın. Bir tek CPU FAN kalsın.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…