Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC alınır mı?

Teşekkür ederim, bu model diğer 9070 xt tepe modellere kıyasla daha küçük boyutlarda görünüyor, bu sizce soğutma konusunda bir dezavantaj sağlar mı? Sıcaklıkla ilgili sorun yaşayanları okudum ancak genel bir sorun değil sanırım.

Sıcaklık testlerine bakmak lazım. 5K fiyat farkı vermek yerine kartın altına 2 tane fan eklemesi de yapabilirsin bu arada. Daha ucuza çözersin bu işi. İlla değmesi için minimum red devil veya taichi gibi modellere bakman lazım. Onlarında fiyatı pahalı. Ben mesela 2 fan ekledim + olarak undervolt yaptım, kartın sıcaklığı yükte 50-55 dereceleri geçmiyor. 4070 ti super kullanıyorum.

Değmez hocam ikside aynı kart sırf soğutması birazcık daha iyi diye 5.5k verilmez

Bende öyle sanıyordum ama, XFX Mercury Gaming OC ve XFX Mercury Gaming Edition diye 2 farklı model varmış. Gaming Edition da saat hızı daha düşük, güç limiti bakımından zayıf ve çift BIOS yok. Yani Pulse'den farksız. Steel Legend, PowerColor reaper vs de benzer.

Sıcaklıklar daha iyi olsa bile bu dediklerim yok. Gigabyte da ise bunlar var. Bir yerden alıp bir yerden veriyorsun. Bu dediklerim + kaslı soğutucu için (iç yapıları da iyidir) Red Devil, taichi, Nitro vb modellere bakman lazım. Onların da fiyatı Gigabyte'dan 5K daha pahalı. Eğer güç limiti, çift BIOS ve daha yüksek saat hızı önemsiz diyorsan sadece soğutucuya bakarak alacaksan sıcaklık testlerine bakarak birini al. Yalnız Steel Legend gibi modellere çıkınca 2K daha koyup Red Devil vs alabiliyorsun. 2K da bu bütçelerde para bile değil.

Fan eklemesi yapamıyorum maalesef alt tarafa, Önde 2x200, arkada 1x120, üstte de sıvı soğutma olarak 3x140 proart lc420 var. Proart kasa aldım, pa602 wood modeli.

Fan eklemesi yapamıyorum maalesef alt tarafa, önde 2x200, arkada 1x120, üstte de sıvı soğutma olarak 3x140 ProArt LC420 var. ProArt kasa aldım, PA602 wood modeli.

Kartı stok ayarlarda mı kullanacaksın? Kartın voltajını biraz düşürsen sorun çözülür aslında. Aynı performansı alırsın hem de kart ısınmaz. Ayrıca 5K cebinde kalır.

Hiçbir şekilde kart yorulmayacak hocam, yani inanın tek kriterim görüntü kalitesi fakiri birkaç oyunu 4k 60 fps'te zorlanmadan düşük sıcaklıklarda oynatması. 5070 düz model bile alsam 60fps'i bana verecektir.

Ben sadece 4-5 yıl hiçbir şekilde kartı değiştirmek istemiyorum ve emin olmak adına sizin fikirlerinizi sormak istedim.

Hatta undervolt bile yapılabilir direkt alındığı gibi.

Kartı stok ayarlarda mı kullanacaksın? Kartın voltajını biraz düşürsen sorun çözülür aslında. Aynı performansı alırsın hem de kart ısınmaz. Ayrıca 5K cebinde kalır.
Evet direkt düşürebilirim, kartı zorlayacak hiçbir aktivitem yok, en az 2-3 yıl boyunca.

Bu arada, bu kartı aslında 32.500 ₺'ye satın almış oluyorum, 3.600₺ n11 kupon sağlıyor, fatura fiyatı 36.800₺, aradaki kupon farkının kdv'si 720₺'ye geliyor. Faturayı kullandığım için 32.500₺'den almış olacağım aslında.

O zaman şöyle yapın. Eğer siz almadan 35k bandına taichi, Red Devil, Nitro ve TUF gibi modeller düşerse onlardan birini alın. 9070XT fiyatlarını takip etmediğim için bilgim yok belki arada düşüyordur. Aksi halde Gaming OC alıp undervolt yapın. F/P olarak değerlendirirsek çok mantıklı gözüküyor çünkü.

Şu videodan yardım alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada sıcaklık testine baktım. Performans BIOS ile kullanırsan sıcaklık bakımından diğer modellere göre fazla bir eksisi yok. Bellek sıcaklıkları Prime ve TUF ile benzer. GPU sıcaklığı daha fazla ama, 61 derece gayet iyi. Ama sesli bir model olduğu belli.

En az 1-2 haftadır takip ediyorum kampanyaları vs. ve buna ciddi vakit harcıyorum, bundan bunaldığım için hızlı bir tercih yapıp gigabyte olanı birazdan alacağım sanırım, yoksa benim de gönlüm önerdiğiniz modellerden yana ama bunun için en az 5k fark ödemem gerekiyordu. 5k fark ödemeye razı olsam bu kez de 2-3 k daha ekleyip 5070 ti fikri devreye girecek. İyisi mi hiç uzatmayıp, sahip olduğum en iyi karttır mantığıyla sipariş verip geçmek.

Bu sıcaklık değerlerini ben de görmüştüm, Asus kadar iyi değerlere sahip değil maalesef, umarım bir sorun yaşamam. Undervolt yapıp üstüne bir de bios quite veya performans seçmemize gerek var mı? Sıcaklığı düşürmek için de sesi artırmak mantıklı olur mu? Benim diğer tüm fanlar oldukça sessiz çalışıyor, özellikle araştırmıştım.

Sistem şu şekilde bu arada;

BileşenDetay
CPUAMD Ryzen 9 9950X
GPU9070 XT?
AnakartMSI MPG X870E Carbon WiFi AM5
RamKingston 64GB 6000MT/s DDR5 CL36
SSDSamsung 990 Pro NVMe M.2 SSD 2 TB
Sıvı SoğutmaAsus ProArt LC 420 MM
KasaProArt PA602 Wood Edition - Tempered Glass Panel
PSUFSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold ATX 3.0 PCIe 5.0

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…