Gigabyte RTX 2060 Super Windforce 83 Derece

Driftçi sultan

Kilopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Ekran kartım Furmark Stres testte Max. 83 dereceye çıktı.

Battlefield 5 de Ultra ayarlarda 82 Dereceye çıktı ama 9 GB Güncelleme geldiginden onu gösteremeyecegim.
Tüm testler Ultra 144 HZ de 10-15 dakika arası yapıldı.(CS GO Hariç)
(Forza Horizon 4'de Msi Afterburner göstermiyor)

Ayrıca Coil Whine(Her zaman ses gelmiyor ara sıra) problemim de var ve kasa kapanırken 1 kere bip sesi geliyor ama onun için farklı konu açıcam.

Sizce özel fan ayarı yapmalı mıyım bu sıcaklıklar iyi midir?
@curiousoftech

Oyun Sıcaklık Testleri:

Ekran kartı, Kasa ve Güç Kaynagım

Ben de 70 derecelere çıkmasını istemediğim için fan ayarıyla 60-65 arasında tutuyorum. Dediğim sıcaklıklarda %40 fan hızıyla stabil durabiliyor. Siz de deneyebilirsiniz.

Bende gigabyte modelini tercih etmeyi düşünüyordum, açıkcası amd tarafında sıcaklık ve yazılım konusunda şikayetçiyim ekran kartından memnun musun yanlış bilmiyorsam 3 fanlı modelide vardı kullandığınız modeli tavsiye eder misiniz ?

Nasıl yapıldıgını bilmiyorum basit bir şey mi?
Zararı var mı fan ayarı yapmanın?
Bide ben mesela uyurken felan download'a bırakıyorum çok ses çıkarmasın diye, sürekli fan ayarını degiştirmek zararlı olur mu?

85 dereceyi geçmediği sürece çok kafaya takma bence. Çünkü kasanın havalandırması falan gayet iyi. Ayrıca Furmark gibi testlerde o dereceleri görmesi çok normal çünkü ekran kartına nefes aldırmıyor o testler.

Bendeki 2 fanlı modeli ara sıra Coil Whine oluyor geçmezse yazın degişim talebinde bulunabilirim, performans olarak gayet iyi ama sıcaklık konusunda modelden modele degişiyor.

Basit bir şey. MSI Afterburner ile yapabilirsin.
Zararı yok.
Habire değiştirmenin de bir zararı yok.
Ayrıca kasan pek iyi değil.
Bendeki 2 fanlı modeli ara sıra Coil Whine oluyor geçmezse yazın degişim talebinde bulunabilirim, performans olarak gayet iyi ama sıcaklık konusunda modelden modele degişiyor.
Coil Whine zamanla geçmez. Ama ses dışında bir zararı yok.

Ne kadar bütçe sorun değil desemde çok fazla gereksiz masraf yapmak istemiyorum gaming x veya rog strix modellerine umarım sorununuz çözülür sıcaklık hakkında yanlış bilgi vermek istemiyorum ama sanki bir tık sıcak çalışıyor gibi geldi bana.

Hazır sistem almıştım Corsair Carbide alıcaktım ama seçenekelerde yoktu, bu kasayı kullananlar memnun aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…