Gigabyte RTX 2060'dan ses geliyor

Kartizyel

Hectopat
Daha fazla  
1 ay gibi bir süre önce RTX 2060 Gigabyte marka ekran kartı aldım. Ekran kartı yük altında ses yapıyordu. İlk önce cw sandım ancak fanlardan birisini çalışırken durdurdugumda ses gitti. Tekrar çalıştıgında ses geri geldi ancak yanlış anlaşılmasın, fan sesi rüzgar sesi falan degil, sanki bir demir boruya ufak bir demirle sürekli vurulur gibi. Yeni ekran kartı neden yapıyor olabilir? Kasaya tamamen sabit bir şekilde ve hiçbir tere temas etmiyor.
1 ay gibi bir süre önce RTX 2060 Gigabyte marka ekran kartı aldım. Ekran kartı yük altında ses yapıyordu. İlk önce cw sandım ancak fanlardan birisini çalışırken durdurdugumda ses gitti. Tekrar çalıştıgında ses geri geldi ancak yanlış anlaşılmasın, fan sesi rüzgar sesi falan degil, sanki bir demir boruya ufak bir demirle sürekli vurulur gibi. Yeni ekran kartı neden yapıyor olabilir? Kasaya tamamen sabit bir şekilde ve hiçbir tere temas etmiyor.

Son düzenleme:
Gigabyte kullandım 1 yıl ara gaz verme gibi bir sesse korkmana gerek yok GPU bellidir derece kadar fanlar çalışmıyor bazen ufleyip duruyor. Tofaş gibi :)

Ben de şu an kullanıyorum aynı kartı. Fan ayarı %10-25 aralığında bu sesi veriyor ve genel bir sorun. Bir de bu yetmezmiş gibi soğutması da kötü kartın. Gigabyte ilk ve son oldu benim için. Gidip ASUS, MSI gibi soğutması iyi, ara gaz vermeyen kartları almayı yeğlerim.

Takarken fan yapraklarını yamulttunuz mu ?
Yok herhangi bir gerilme söz konusu bile değil hocam
Tırr-tırr tarzında bir ses mi?
İlk başta elektrik sesi sanmıştım ama öyle bir ses degil rüzgar fan sesi ws alışık. Olduğumuz bir ses degil asla reis
Gigabyte kullandım 1 yıl ara gaz verme gibi bir sesse korkmana gerek yok GPU belli dir derece kadar fanlar çalışmıyor bazen ufleyip duruyor. Tofaş gibi :)
Bende farkettim fanlar bazen çalışmıyordu ilk başlarda korktum ama sonradan normal olduğunu öğrendim. After burner kullanıyorum çünkü 47 48 derece oluyor fanlar dönmüyor bile uygulama ile 38 derecelerde sabit serin çalıştırıyorum artık
Ben de şu an kullanıyorum aynı kartı. Fan ayarı %10-25 aralığında bu sesi veriyor ve genel bir sorun. Bir de bu yetmezmiş gibi soğutması da kötü kartın. Gigabyte ilk ve son oldu benim için. Gidip ASUS, MSI gibi soğutması iyi, ara gaz vermeyen kartları almayı yeğlerim.
50 - 65 güçte yapıyor o civarlarda

Yok herhangi bir gerilme söz konusu bile değil hocam

İlk başta elektrik sesi sanmıştım ama öyle bir ses degil rüzgar fan sesi ws alışık. Olduğumuz bir ses degil asla reis

Bende fark ettim fanlar bazen çalışmıyordu ilk başlarda korktum ama sonradan normal olduğunu öğrendim. Afterburner kullanıyorum çünkü 47 48 derece oluyor fanlar dönmüyor bile uygulama ile 38 derecelerde sabit serin çalıştırıyorum artık

Hocam MSI Afterburner üzerinden fanı %10-20 aralığında bir ayara manuel olarak çekip kaydedip dinler misiniz? Aynı ses geliyorsa bilin ki problem bu:

Fan ayarı %10-25 aralığında bu sesi veriyor ve genel bir sorun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı