Gigabyte RTX 3060 Ti eski nesil ile yeni nesil farkı nedir?

theunity

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 (Wraith Prism) + MSI B550M PRO-VDH DDR4 + Zotac Gaming RTX3070 Ti AMP HOLOBLACK + XPG D35G 32GB 3200MHz CL16 + Delta 750W Gold Full Modüler Power Supply + Gamepower Warcry Pulse +WD Blue 1TB HDD + Kingston 500GB M.2SSD + Gamepower 144Hz 1ms + Epomaker X Aula F75 + HyperX Pulsefire Haste 2 + HyperX Cloud 2 Core Wirelless + HyperX DuoCast
Hepinize selamlar arkadaşlar, elimde 1660 Super ekran kartı var ve 3060 Ti ile takas yapacağım. Biraz kurcaladığımda bu 3060 Ti ilk nesil olduğunu fark ettim, üretim tarihi 2020 yeni nesil 2022 aradaki farkları da aşağıya ekleyeceğim.1.nesili alırsam pişman olur muyum? Bilenler tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• resim_2024-12-21_213939415.png
    92,2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski nesıl dediği pıyasaya ılk cıktıgı zamankı halı yanı ornek verıyorum 4 GB olarak cıktı pıyasaya yenı nesıl olarak da 2 3 yıl sonra 6 GB olarak uretımı sürmüştür. Yanı ozellikleri geliştirilmiş şekilde piyasada olmak anlamında kullanılıyor. İşlemci olarak düşünebilirsin. 7. nesıl Intel Core i5 var bir de 12. nesil Intel Core i5 var. Bu da onun gibi diyebiliriz.

Fark bellek türü, bellek hızı, bellek bant genişliği ve frekansı.

Bellek boyutları arasında fark yok hocam.

Fark bellek türü, bellek hızı, bellek bant genişliği ve frekansı.

Bellek boyutları arasında fark yok hocam.

Biliyorum baktım resme sadece örnek vermek için anlattım.

Teşekkür hocam peki bu kartı almam bana herhangi bir pişmanlık yaratır mı bir de sıcaklık değerlerine bakarken kaç derecenin üzerinde olmaması gereklidir bu kartların bir ara 3060 Ti'larda daha fazla ısı problemi duymuştum çünkü hani markaydı hatırlamıyorum o yüzden bilginiz varsa sorayım dedim.

Bu kart işini görür ancak RTX 4060 senin için daha uygun fiyatlı ve performanslı olacaktır.

O olayı MSI da oldugunu duymuştum bir ara alan ınsanlar 1 ay sonra ekran kartının yandıgını soyluyordu. 3000 serisi cok guclu bir ekran kartı degıl diye dusunuyorum. Bazıları 3080 Ti daha ıyı oldugunu falan soyluyor. Bende 2060 var 3000 serisinden daha yüksek FPS'lere cıktıgım oluyor. Arkadaşında dedığı gıbı 4000 serisine bakabılırsın 5000 serısı cıkacagı ıcın ucuza satılma ıhtımalı var daha ıyı bir şey elınde olur.

Bu kart işini görür ancak RTX 4060 senin için daha uygun fiyatlı ve performanslı olacaktır.

Alacağım karta 8000 TL fiyat biçmişler takasla gireceğim 5000TL vereceğim 4060'lar yanlış görmediysem 10000'den başlıyordu biraz daha zorlar gibi beni.

Alacağım karta 8000 TL fiyat biçmişler takasla gireceğim 5000TL vereceğim 4060'lar yanlış görmediysem 10000'den başlıyordu biraz daha zorlar gibi beni.

Hocam çok uyguna bulmuşsunuz ben bu teklife evet derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…