Macun'u bilgisayarcıya götürüp değiştirdim ama max 85'e çıkan sıcaklık şimdi 88-90 oluyor muhtemelen kalitesiz bir macun kullandı, ne demişler kendi işini kendin yapacaksın şimdi internetten mx6 sipariş ediyorum kendim sürüp deneyeceğim. Ama bugün yine de o bilgisayarcıya gitmeyi düşünüyorum niye böyle oldu diye bir bakalım.Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama aynı ekran kartını bende kullanıyorum ve yükte seninle aynı sıcaklıkları alıyorum. Bazı yurtdışındaki forumlarda vs. araştırdığıma göre seninde dediğin gibi fabrikasyon bir hatadan dolayı bazı Gigabyte vision modellerinde bu sıcaklık sorunu oluyormuş. Termal macun değişimini bende düşünüyorum. Eğer değiştirdiysen bana bilgi verebilir misin?
Sen sorunu çözebildin mi aga ?Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama aynı ekran kartını bende kullanıyorum ve yükte seninle aynı sıcaklıkları alıyorum. Bazı yurtdışındaki forumlarda vs. araştırdığıma göre seninde dediğin gibi fabrikasyon bir hatadan dolayı bazı Gigabyte vision modellerinde bu sıcaklık sorunu oluyormuş. Termal macun değişimini bende düşünüyorum. Eğer değiştirdiysen bana bilgi verebilir misin?
Yok uğraşmadım dostum, MSI Afterburner ile fan ayarı ve undervolt yaparak kullanıyorum şu anda.Macun'u bilgisayarcıya götürüp değiştirdim ama Max 85'e çıkan sıcaklık şimdi 88-90 oluyor muhtemelen kalitesiz bir macun kullandı, ne demişler kendi işini kendin yapacaksın şimdi internetten MX6 sipariş ediyorum kendim sürüp deneyeceğim. Ama bugün yine de o bilgisayarcıya gitmeyi düşünüyorum niye böyle oldu diye bir bakalım.
Sen sorunu çözebildin mi aga?
Devre Temizleyici , MX-6 Termal Macun ve Gelid Solutions GP-Ultimate Termal Pad aldım. Gelince kullanıp sonuçları buraya yazarım unutmazsam, ama termal pad Yurt Dışından geldiği için ay'ın 22'si teslim gösteriyor bir tık geç yazarım muhtemelen.Yok uğraşmadım dostum, MSI Afterburner ile fan ayarı ve undervolt yaparak kullanıyorum şu anda.
Sorun değil sonucu merakla bekliyorum.Devre Temizleyici , MX-6 Termal Macun ve Gelid Solutions GP-Ultimate Termal Pad aldım. Gelince kullanıp sonuçları buraya yazarım unutmazsam, ama termal pad Yurt Dışından geldiği için ay'ın 22'si teslim gösteriyor bir tık geç yazarım muhtemelen.
Macun değiştim ve kontak sprey ile temizledim sonuçları gece ss alıp paylaşıcam termal pad'i bekliyemedim onu gelince kullanıcam.Sorun değil sonucu merakla bekliyorum.
Fotoğrafları ben çektim before-after şeklinde. Sıcaklıklar önemli ölçüde düştü kasam hava akışı kötü olan bir kasa nzxt h510i modeli kasa camını açınca 72 derecelere kadar düşüyor grafikde görebilirsiniz zaten orta kısım kasa camını açtığım sonra tekrar taktıgım kısım düşüşler ve yükselişler ortada. son olarak thermal pad'lerin gelmesini bekliyorum inşallah daha iyi değerler alıcaz.Macun değiştim ve kontak sprey ile temizledim sonuçları gece ss alıp paylaşıcam termal pad'i bekliyemedim onu gelince kullanıcam.
The Forest Ultra önceden 85'lere çıkan ekran kartı bilgisayarcıda macun değişimi sonrası 87-87 lere çıkıyordu şimdi kendim değiştiğim MX-6 ile birlikte 70-72 derecelerde.Macun değiştim ve kontak sprey ile temizledim sonuçları gece ss alıp paylaşıcam termal pad'i bekliyemedim onu gelince kullanıcam.
Fotoğrafları ben çektim before-after şeklinde. Sıcaklıklar önemli ölçüde düştü kasam hava akışı kötü olan bir kasa nzxt h510i modeli kasa camını açınca 72 derecelere kadar düşüyor grafikde görebilirsiniz zaten orta kısım kasa camını açtığım sonra tekrar taktıgım kısım düşüşler ve yükselişler ortada. son olarak thermal pad'lerin gelmesini bekliyorum inşallah daha iyi değerler alıcaz.
Termal ped gelince de sonucu paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada ekran kartında macun değişimi yapmak zor mu bilmediğimden soruyorum.Macun değiştim ve kontak sprey ile temizledim sonuçları gece SS alıp paylaşacağım termal Pad'i bekliyemedim onu gelince kullanacağım.
Fotoğrafları ben çektim before-after şeklinde. Sıcaklıklar önemli ölçüde düştü kasam hava akışı kötü olan bir kasa NZXT H510i modeli kasa camını açınca 72 derecelere kadar düşüyor grafikde görebilirsiniz zaten orta kısım kasa camını açtığım sonra tekrar taktıgım kısım düşüşler ve yükselişler ortada. Son olarak thermal Pad'lerin gelmesini bekliyorum inşallah daha iyi değerler alacağız.
The Forest Ultra önceden 85'lere çıkan ekran kartı bilgisayarcıda macun değişimi sonrası 87-87'lere çıkıyordu şimdi kendim değiştiğim MX-6 ile birlikte 70-72 derecelerde.
Eski macunu devre temizleyici ile temizledim, sonra macunu sıkıp bir kart gibi birşey yardımı ile yayabilirsin bence gayet kolay bir işlemdi ama yine de dikkatli olmak lazım bu kartlar hassas şeyler. Özellikle macunu temizlerken gpu'nun yanındaki devrelere dikkat etmek lazım bu yüzden peçete ile değilde devre temizleyici ile temas etmeden temizlersen daha sağlıklı olur.Termal ped gelince de sonucu paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada ekran kartında macun değişimi yapmak zor mu bilmediğimden soruyorum.
Tamamdır teşekkürler, bende yakın bir zamanda ekran kartımın macununu vs. yenileyeceğim sonuçları paylaşırım.Eski macunu devre temizleyici ile temizledim, sonra macunu sıkıp bir kart gibi bir şey yardımı ile yayabilirsin bence gayet kolay bir işlemdi ama yine de dikkatli olmak lazım bu kartlar hassas şeyler. Özellikle macunu temizlerken GPU'nun yanındaki devrelere dikkat etmek lazım bu yüzden peçete ile değil de devre temizleyici ile temas etmeden temizlersen daha sağlıklı olur.
Termal pad geldi değiştirdim ve vram sıcaklıgını nasıl test edicegimi bilmediğim için paylaşamıyorum fakat %100 kullanımdı 77 olan gpu şimdi 73 derece 85-88'lerden buralara gelmek güzelTamamdır teşekkürler, bende yakın bir zamanda ekran kartımın macununu vs. yenileyeceğim sonuçları paylaşırım.
Umarım siz daha iyi sonuçlar alırsınızTamamdır teşekkürler, bende yakın bir zamanda ekran kartımın macununu vs. yenileyeceğim sonuçları paylaşırım.