Gigabyte RTX 3070 yüksek fan hızı ve yüksek ses

• Konuyu başlatan Thief.
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.976

Thief.

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, ASUS GTX1080'im mevcuttu. Bugün itibarıyla RTX 3070'e geçtim.

Fakat beni tatmin etmeyen bir durum mevcut. Herhangi bir oyun açtığımda (R6, Warzone gibi) oyunun başından itibaren kart direkt yüke geçiyor ve fanlar çılgınlar gibi çalışıyor. ASUS'u çok uzun yıllar kullandım bir kere böyle bir şey yaşamadım. Yani ben her oyuna girdiğimde bu ses mi olacak? Bunun bir çözümü vs. yok mudur?

Not: Herhangi bir cw vs. vs. Gibi hatalar yok... Ben mi çok takılıyorum bu fan sesine anlamadım doğrusu. Birkaç arkadaşımla konuştum onlarda 3080 onlarda aynı sorundan şikayetçi. Yani heran herim FPS'sini deyip 1080 alacağım tekrar.

Kasamı ve sistemimi soranlar olacaktır.
Corsair 5000D airflow / 3egzoz fan ve ikitanede içeri üfleyen Arctic P14 var.
5800X / ASUS TUF B550PLUS // Corsair 32 GB 3600MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte kartlarda malesef biraz fan sesi belirgin. Giga'nın tepe modeli Aorus 3070'in tam yükte hem fan sesi, hem de sıcaklığı Asus'un orta seviye modeli TUF 3070'ten bile yüksek. Sizin model Aorus'tan da gürültülüdür muhtemelen. Yalnız pek ısınan kartlar değil diye biliyorum Giga'nın üç fanlı modelleri, curve ayarı yaparak biraz sıcaklık artışını göze alıp fan kullanımını düşürebilirsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için, evet sanırım asustan geçince biraz şaşırdım.

Fan Curve ayarını bir şekilde yapamadım ya da bir işe yaramadı.

Ancak Şöyle bir çözüm buldum birkaç stabilite testi ve oyunlarda denedim kısa süreli şuanlık normale döndüm.

Youtubedan izleyerek bi undervolt yaptım, akabinde rivatuneri Maks 144fps olarak ayarladım ve peformans kaybı olmadan sessiz bir şekilde kullanıyorum şuanda.

Bu mesajımı, ilk mesajı editleyip altına ekliyorum sorunu yaşayan arkadaşlara belki can suyu olur.

Dosya Ekleri

• UNDERVOLT EKRAN GÖRÜNTÜSÜ.PNG
    UNDERVOLT EKRAN GÖRÜNTÜSÜ.PNG
    551,8 KB · Görüntüleme: 180
Teşekkür ederim cevabınız için, evet sanırım ASUS'tan geçince biraz şaşırdım.

Fan curve ayarını bir şekilde yapamadım ya da bir işe yaramadı.

Ancak şöyle bir çözüm buldum birkaç stabilite testi ve oyunlarda denedim kısa süreli şu anlık normale döndüm.

YouTube'dan izleyerek bir undervolt yaptım, akabinde RivaTuner'i maksimum 144FPS olarak ayarladım ve peformans kaybı olmadan sessiz bir şekilde kullanıyorum şu anda.

Bu mesajımı, ilk mesajı editleyip altına ekliyorum sorunu yaşayan arkadaşlara belki can suyu olur.

Nasıl çözdüğünü daha detaylı anlatabilir misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı