Gigabyte RTX 4070 sıcaklığı 100 dereceyi gördü ve fan hızı sabitlendi

baran1291

Kilopat
Daha fazla  
Dün gece ilginç bir şey başıma geldi. Sistemi sene başında almıştım ve şu ana kadar GPU sıcaklığının 75'i geçtiğini pek görmedim. Genelde boştayken 40'larda gezer, oyunda 60'lara çıkar, yükte anca 72'leri falan görür. Dün CS2'ye büyük bir Update geldi belki biliyorsunuzdur. Yükledikten sonra oyuna girdim ve bir 5-10 dakika oynadıktan sonra öylesine bir sıcaklıklara bakayım dedim. GPU 98-100 civarı hotspot ise 100-110'lardaydı. Ne oluyor diyerek başka programlardan kontrol ettim belki HWiNFO yanlış gösteriyordur diye, hakikaten de değerler doğruydu ve fanların hızı nedense %40'a sabitlenmişti. Oyunu kapayıp PC'yi tekrar başlattım ve tekrar girince düzeldi, gayet normal 65'lerde falan gezdi sıcaklık ve fan hızları da normale döndü. Ama yine de korktum ve Afterburner'dan fan curve yapıp onu uyguladım ne olur ne olmaz diye şimdi.
Şimdi benim sorum böyle bir şey niye oldu durduk yere? 70'leri nadiren geçen sıcaklık neden bir anda 100'ü buldu ve neden fan hızları %40'a sabitlendi? Sizce CS2 güncellemesi ile ilgili olabilir mi? Çünkü hiç böyle bir şey yaşamadım daha önce. Yani böyle bir şey sebebi her neyse tekrar olsa ve ben tesadüfen sıcaklıklara bakmasam belki saatlerce böyle kullanıp kartı yakacağım.
Sistem:
Windows 11
Gigabyte B450M K
AMD Ryzen 5 5600
Gigabyte RTX 4070 Windforce OC 12 GB
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16 GB) 3600MHz DDR4
Goodram 500GB M.2 SSD
500GB SATA SSD
1TB HDD
850W Corsair PSU
Monitörler:
Philips Evnia 27M2N5500-00 27inç 180Hz 2K IPS
ASUS VS238 23inç 1080p 60Hz

Son düzenleme:
Garip bir durum. Fani artan dereceye gore yukseltmedigi icin sicaklik yukselmis o belli de , 83-87 derecede termal kisitlama yapmasi gerekirdi kartin. O daha garip. Bu kartlarin fabrikasyon ayarlarinda var cunku kart yanmasin diye o dereceye geldigi anda clock speedi dusuruyor olmasi gerekirdi. Bence bir anlik yazilim sapitmis ama tehlikeli bir durum gercekten de cip zarar gorebilirdi. Bir sure msi afterburner dan surekli takip edin hocam. Bir de afterburner da yazan termal kisitlama derecesi kac gosteriyor ? Onu merak ettim. Bende mesela programi kurdugum anda 83 derece yaziyor. (4070super)

Garip bir durum. Fani artan dereceye gore yukseltmedigi icin sicaklik yukselmis o belli de , 83-87 derecede termal kisitlama yapmasi gerekirdi kartin. O daha garip. Bu kartlarin fabrikasyon ayarlarinda var cunku kart yanmasin diye o dereceye geldigi anda clock speedi dusuruyor olmasi gerekirdi. Bence bir anlik yazilim sapitmis ama tehlikeli bir durum gercekten de cip zarar gorebilirdi. Bir sure msi afterburner dan surekli takip edin hocam. Bir de afterburner da yazan termal kisitlama derecesi kac gosteriyor ? Onu merak ettim. Bende mesela programi kurdugum anda 83 derece yaziyor. (4070super)
Evet ben de termal limiti tamamen es geçip normal devam etmesini hiç anlayamadım, bi baktım ne kasma var ne bişey full hızda çalışıyor kart o sıcaklıkta 🤣 bende de afterburner limiti 84 derece

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı