Gigabyte RTX 4070 Super Gaming OC alınır mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir kullandığım GTX 1660 Super ekran kartını önümüzdeki ay değiştirmeyi planlıyorum. O yüzden de kart araştırmaya başladım.

Öncelikle şunu belirteyim: AMD ekran kartı istemiyorum. Topaz Gigapixel AI gibi yazılımlar NVIDIA'nın Tensor çekirdeklerinden çok ağır bir şekilde faydalanabiliyor. AMD kartlarda ise salt kas gücü ile çalışıyor ve epey yavaş kalıyor. Ayrıca NVIDIA'nın video işleme motoru ve Ray Tracing performansı da çok daha iyi. O yüzden mutlaka NVIDIA ekran kartı istiyorum.

RTX 4070 Super almayı düşünüyorum. Her ne kadar işlemcim (Ryzen 5 3600) ağır derecede darboğaz yapacak olsa da yine de RTX 4070 Super almak istiyorum. En azından şu an için FPS limitleyerek veya DSR ile 1440p/2160p çözünürlükte oynayarak darboğazı azaltmaya çalışacağım.

Gigabyte RTX 4070 Super Gaming OC nasıldır? Vatan Bilgisayar'da 27300 TL, Ebrar Bilgisayar'da ise (Star Wars Outlaws hediyeli) 29160 TL. Ziraat Bankası ile 6 taksit yapınca ise Vatan ile Ebrar Bilgisayar arasında 2980 TL fiyat farkı çıkıyor. Sizce sırf Star Wars Outlaws hediyesi için 2980 TL fazla para verip Ebrar Bilgisayar'dan alınır mı?

Kartın linki:

Galax RTX 4070 Super alabilirsin 3 fanlı modeli, ancak önermiş olduğun Gaming OC´de çok iyi soğutur.
Galax'ı elememin sebebi OpenRGB desteğinin olmamasıydı. Galax'ı sadece kendi uygulamasıyla yönetebiliyorsunuz ve uygulamanın Windows hariç hiçbir işletim sistemine desteği yok. Ki ben bu kartı hem Windows 11 hem de Arch Linux'ta kullanacağım. Bu yüzden RGB'si Linux'ta da kontrol edilebilmeli.

Bu nedenle Gigabyte Gaming OC'de karar kıldım.
4070 super 21-23K lira arası indirim yakalarsın. İşlemcini sat elinde kalan paraya işlemci al darboğazdan kurtul.
İşlemci alamam maalesef. Mevcut işlemcimi satsam bile 4070 Super'i besleyebilecek en ucuz işlemci 8000 TL'den başlıyor (AM4 soket için). Yani en az 6000 TL ek para vermem gerekecek ve o kadar imkanım yok.

Ayrıca ucuz 4070 Super almak istemiyorum. Soğutma olarak berbat bir ekran kartına sırf ucuz diye para vermem.

Kesinlikle 3 fan gereksiz ve soğutması berbat olan 4000 serisi ekran kartı yok diyebiliriz en berbatı bile yükte 75'de çalışıyor. Ayrıca ikinci el 5800X ya da X3D alabilirsin 6 ile 7 liraya bulunuyor.

Kesinlikle 3 fan gereksiz ve soğutması berbat olan 4000 serisi ekran kartı yok diyebiliriz en berbatı bile yükte 75'de çalışıyor. Ayrıca ikinci el 5800X ya da X3D alabilirsin 6 ile 7 liraya bulunuyor.
Almayacağım kardeşim, almayacağım. Şu anlık en kötü ihtimalle FPS limitleyerek veya DSR açarak darboğazı biraz bastırabilirim.

Bir ekran kartı 75 derecede yıllar boyunca çalıştıktan sonra altındaki lehim topları atıyor ve bu nedenle ekran kartı arıza yapıyor. Reballing yapmadan çözülmüyor, Reballing yapınca da 6 ay sonra sorun tekrar ortaya çıkıyor. Bu nedenle iyi soğutmalı bir kart kullanmak önemli. Özellikle de benim kasamda soğutma kısmı çok mükemmel değil, bu nedenle mevcut MSI GTX 1660 Super Gaming X ekran kartım bile 75-76 derecede çalışıyor. Daha önceden 81-82 dereceye çıkıyordu hatta, sıvı soğutmayı önden üste alınca 6-7 derece düşüş yaşadım. Ama yine de yeterli değil.

O yüzden asla ucuz 4070 Super almayacağım. Gigabyte Gaming OC'de kararlıyım.

Hocam Gigabyte ekran kartlarında çift fanlı alırsanız ısınma problemi yaşarsınız. Kesinlikle 3 fanlı almalısınız.

Hocam Gigabyte ekran kartlarında çift fanlı alırsanız ısınma problemi yaşarsınız. Kesinlikle 3 fanlı almalısınız.
Zaten 3 fanlı Gaming OC modelini alacağım. Gaming OC modeli 3 tane fan barındırıyor. O yüzden aklıma yatan model de bu oldu.

Ayrıca 2 fanlı ve 75 dereceyi geçmeyen kartlar çok ses yapıyorlar. Çünkü fan sayısı az olduğu için daha hızlı dönmek zorunda kalıyor, bu da gürültüyü arttırıyor.

Hocam merhaba. Konu üzerinden çok geçmediği için sormak istiyorum bende 1 ya da 1buçuk ay içinde bu kartı almayı planlıyorum acaba siz aldınız mı önerir misiniz?
Şu anki sitem özelliklerim şu şekilde.
Ryzen 7 5800X
Gigabyte B450MS2H
Gigabyte Windforce RTX 2060.

Bu kartı alamadım çünkü bütçeyi düşürmem gerekti. ASUS Dual RTX 4070 OC aldım. O yüzden o kart için bir fikrim yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…