Çok teşekkür ediyorum hocam çok yardımcı oldunuz.Tamamdır, 1500 sınır o halde. 1550MHz denendi onaylandı olmuyor.
Totalde 1500MHz ve 40% Power limit ile kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bütün OC'yi sıfırlamak gerekiyor, hatta bu da yetmiyor fabrika ayarlarına çeviriyorum Radeon'u. Ne zaman ufak bir Mhz yükseltsem yayın gene gidiyor. Donanımsal mı yazılımsal mı anlamadım.RX 500 serisi kartlar çipleri kaynaklı bazen böyle sorunlar çıkarabiliyor, bütün OC'yi sıfırlamak mı gerek illa yoksa MHz düşürünce de geliyor mu?
Bütün OC'yi sıfırlamak gerekiyor, hatta bu da yetmiyor fabrika ayarlarına çeviriyorum Radeon'u. Ne zaman ufak bir Mhz yükseltsem yayın gene gidiyor. Donanımsal mı yazılımsal mı anlamadım.
İşlemci OC kullanıyorum da bu sorun galiba donanımsal.RX 570 yazılımsal hatalardan dolayı hocam. İşlemciye OC yapsan bile wattman hatası alabilirsin. Ben RAM dahil her şeyi varsayılan ayarda kullanıyorum. Ekran kartım 1750 MHz fakat ben dokunmadım. Satın aldığımda böyleydi. Maalesef AMD ekran kartlarında yazılım sorunları fazlaca görülüyor.
Evet, haklısınız. Daha geçenlerde yayın verebiliyordum OC varken. Benim kartta donanımsal olarak bir hata oluştu sanırım. Bu arada DDU ile temizleyip WHQL kurdum tekrar ve OC yaptığımda gene aynı sorun. Açıkçası OC sıfırlayıp yayın alabilsem sorun yoktu, tekrardan profil olarak aktarırdım. Fakat fabrika ayarlarına dönmek ekstra can sıkıcı. Görünen o ki böyle kullanacağım artık galiba. Benim kartın fanlarından biri arızalı, kısa devre yapmış olmasından korkuyorum açıkçası. Bazen Radeon'dan fan ayarı bile yaparken ekranda yeşil yeşil kutular çıkıyor, resetleyince düzeliyor sistemi. Anlayamadım sorunu.RX 500 serisinin çipleri iyi değil genelde, bütün Radeon Software'ı fabrika ayarlarına sıfırlamak uçuk olmuş sadece OC'yi sıfırlayınca düzelmesini beklerdim.
Bu zamana kadar hata vermemesinden bunun donanımsal olduğunu çıkartıyorum açıkçası, yazılımsal olarak sürücüyü WHQL olarak temiz kurmak veya Windows'u onarmak küçük bir ihtimal işe yarayabilir.