Gigabyte RX 580 Güç Işığı Sürekli Yanıp Sönüyor

Fanqua

Centipat
Merhaba arkadaşlar, iyi akşamlar dilerim.

Arkadaşlar birkaç hafta önce 8 GB Gigabyte RX580 ekran kartı satın aldım. Ekran kartının güç bağlantısını yaptığım bölümün üst kısmında bulunan LED, yanıp sönüyor. Yaptığım araştırmalarda henüz net bir bilgi elde edemedim. LED sürekli yanıp sönmüyor; aralıklı zamanlarla gerçekleşiyor.

Öğrenmek istediğim konular; ekran kartında problem olup olmadığı, güç kaynağında problem olup olmadığı veya kablolarda sorun olup olmadığıdır. Şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot_20190808-085213_Chrome~2.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Zannetmiyorum hocam. Daha önce kullandığım ekran kartlarında bu sorun mevcut değildi. RX580 modeline geçtikten sonra bu sorunla karşılaştım. Tabi sorun demek doğru mu bilmiyorum. : )
Farklı bir priz denediniz mi? Çünkü her zaman olmuyormuş. Pek anlamam elektrikten ama gelen güçle alakalı olabilir.
Zannetmiyorum hocam. Daha önce kullandığım ekran kartlarında bu sorun mevcut değildi. RX580 modeline geçtikten sonra bu sorunla karşılaştım. Tabi sorun demek doğru mu bilmiyorum. : )

Son düzenleme:
Aynı ışık bende de yanıyor ara sıra. Sanırım PSU'da sorun var.

Sorunu çözebildiniz mi ?

Son düzenleme:
Merhaba kardeşim.PSU'da sorun olduğunu düşünmüyorum.Işık bu aralar yanıp sönmüyor.Herhangi bir problem şuan için yok. Anakart bazlı bir problem olabilir.Şuan tek problemim ekran kartı fazla ısınıyor. Kasamın içinde dokuz adet fan olmasına rağmen bu durumu yaşıyorum.
Aynı ışık bende de yanıyor ara sıra. Sanırım PSU'da sorun var.

Sorunu çözebildiniz mi ?

Merhaba kardeşim.PSU'da sorun olduğunu düşünmüyorum.Işık bu aralar yanıp sönmüyor.Herhangi bir problem şuan için yok. Anakart bazlı bir problem olabilir.Şuan tek problemim ekran kartı fazla ısınıyor. Kasamın içinde dokuz adet fan olmasına rağmen bu durumu yaşıyorum.
Sorunlarımız aynı.Benim de kasamda 6 adet fan var fakat ısınıyor,hatta 83 dereceyi geçince direk kapanıyor.Işık ta artık yanmıyor ama ısınma sorunum var.Biraz araştırdım ve güç kaynağımdan kaynaklandığını düşünüyorum.Yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum eğer sorun çözülür ise tekrar yanıtlarım.

Anlaştık hocam.Sana önerim; çevreden ödünç psu alarak sorunun powerdan kaynaklandığını kesinleştirmendir.O şekilde yeni psu alma kararına varabilirsin.
Sorunlarımız aynı.Benim de kasamda 6 adet fan var fakat ısınıyor,hatta 83 dereceyi geçince direk kapanıyor.Işık ta artık yanmıyor ama ısınma sorunum var.Biraz araştırdım ve güç kaynağımdan kaynaklandığını düşünüyorum.Yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum eğer sorun çözülür ise tekrar yanıtlarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı