Gigabyte RX 6650 XT BIOS gözükmüyor

Kaidoaka

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller,
Birkaç ay önce güvenilir bir satıcıdan (firma adı verebiliyor muyum bilmiyorum) Gigabyte RX 6650 XT Gaming OC modelini satın aldım. Sistemimde 2 adet 24 inç 1080p monitör, gigabtye B450M S2H anakart, AMD 3500X işlemci, 2 adet 8 GB 3200MHz RAM ve XFX 5600XT bulunmaktaydı. XFX 5600XT ekran kartını yaklaşık 2 buçuk yıl kullandım ve maksimum 3 kere WattMan vb. sorunla karşılaşmışımdır. Fakat bu yeni ekran kartına geçtikten sonra garip bir ekran kararması, Photoshop 2021'de sistemin donup kalması (hiçbir şekilde tepki vermiyor), LoL'de bile sıklıkla WattMan hatası almaktaydım. Araştırmama rağmen bir sonuç bulamadım. Son çare olarak Pro Edition 22.Q4 Driver'ını yükledim ve yaklaşık 1 aydır herhangi bir hata ile karşılaşmadım ama FPS düşüklüğü, mouse imleç takılması gibi kritik olmayan sorunlarla karşılaşıyorum. Adrenalin Edition driverlarında FPS gayet güzeldi. Şimdi baktığımda GPU-Z üzerinde BIOS versiyonunun ve UEFI desteği olmadığını gösteriyor, normalde UEFI desteği olması gerekiyor. TechPowerUp'da ise bu sürüme ait onaylanmış herhangi bir BIOS ROM'u yok sadece eagle modelinin var o da farklı zaten. Ne yapmam gerekiyor bir türlü çare bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

1676518747742.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı