Gigabyte RX 7800 XT 98°c hotspot sıcaklığına ulaşıyor

BleedFeed1616

Kilopat
Daha fazla  
Tebilon'dan aldığım 5 gün önce elime ulaşan Gigabyte RX 7800 XT'li sistemde GPU bazı oyunlarda sıcaklığın düşük olmasına rağmen aşırı yüksek fan açıyordu. Gigabyte Control Panel'den fan Curve'ü değiştirirken bir şey fark ettim, Curve'ün ölçtüğü sıcaklık GPU sıcaklığı değil, hotspot sıcaklığı yani karttaki en yüksek sıcaklık ve oyunlarda ekran kartı %100 çalışmaya başladığı zaman bu sıcaklık 90-98 derecelere çıkıyor bundan dolayı da fanlar tam gaz çalışıp aşırı yüksek ses çıkarıyor. Bu sırada ekran kartı çekirdeklerinin sıcaklığı 60 dereceyi geçmiyor bile. Bu iki sıcaklık arasında bu kadar büyük fark olması normal midir? Uzun vadede karta zarar verir mi, garantiye göndermeli miyim?

Hotspot sıcaklığı normal. Benimde ASUS DUAL RX7600 kartım bu sıcaklıkları görüyor. Kartın en sıcak yeri

Normal amd sanırım hotspot için 105 veya 110 a kadar normal demişti, 100den aşağı olmadığına eminim yani. Ben fanı hotspot için 87ye gôre ayarlıyorum, 3 fanlı olduğu için ses sorunu olmuyor. Sende de olmuyorsa rahatsız olmayacağın en yüksek hızı ayarla. Ekran kartını serin çalıştırmak termal macun kurumasını erteleyeceğinden bakımsız daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Normal değil, oyun oynarken sıcaklığı Afterburner üzerinden mi takip ediyorsunuz, HWInfo programı ile değerlerinizi takip eder misiniz, program arkada açık kalsın siz yarım saat oyun oynayın ve ardından programı kontrol edin, eğer ulaşılan en yüksek sıcaklık 90 ve üzeri ise bu bir sorun, ya kasanızın hava akışı kötü veya çok dar bir alanda bulunuyor ekran kartı.

Çok normal hotspot ekran kartının en sıcak yerini gösterir 100 dereceler ona göre gayet normal sayılır.

Deltaniz biraz yuksek gibi, devamli olarak yukari tirmanmiyorsa problem yok, tirmaniyorsa garantiye gonderilebilir. Termal padinde veya macunda fabrika cikisli sikinti olmus olabilir. Gpu sicakligi ile hotspot arasinda genelde ne kadarlik bir fark oluyor? 105 derecelere ulasiyor mu ara ara kontrol edin siz.

Edit: 38-40 derece deltasi varmis, sonra gordum. Normalin biraz uzerinde ama dedigim gibi daimi bir sekilde yukari tirmaniyor mu o onemli. 98 max gordugu temp ise bir sikinti yoktur. Belki biraz agresif bir fan curve belirlenebilir core temp'e gore. Hotspot cok yuksege cikana kadar belki fanlar agresiflesmiyordur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…