Gigabyte RX Vega 56 Siyah ekran ve %100 fan hızı

Serhatbeyefendi

Hectopat
Merhaba,

Bilgisayarımda oyun oynarken bazen* ekranım siyah olup ekran kartı fanım %100 olarak çalışıyor ve arkada açık olan Discord vb. uygulamalardan halen kısa süreliğine ses alıyorum, ama sonrasında komple kapanıyor ve güç tuşuyla basılı tutup geri açmadan geri düzelmiyor. Bu hata bazen haftada 1-2 kez, bazen günde 2-3 defa yaşanıyor. Daha önceden aldığım öneriler üzerine ekran kartımın termal macununu değiştirdim, işlemci termal macununu değiştirdim, yeni güç kaynağı satın aldım, yeni hard disk satın aldım, yeni monitör aldım ve halen yaşamaya devam ediyorum. Genelde PUBG oynarken çökme yaşanıyor ve genelde bu tarz büyük oyunlarda oluyor. Parçaların ısınma sorunu yoktur. Aşağıya sistem özelliklerimi yazacağım.

Mbo: MSI B350 GAMING Plus
GPU: Gigabyte RX Vega 56 OC
CPU: Ryzen 5 2600
RAM: 2x8 2400MHz
PSU: Corsair CV650 (eski PSU: Corsair VS550)

Şimdiden teşekkürler,
Serhat

Garantisi mevcutsa termal macunu yenilemeden bir servise gösterseydiniz. Termal macun yenilemeleri garanti dışı bırakıyor.

Evet, maalesef bu olayı sonradan öğrendim :/
Ekran kartını satıp yeni NVIDIA kart almak. Bir yol bu olabilir. Diğer yolu bilen arkadaşlar yazar.

Sorun kesin ekran kartındadır mı diyorsunuz siz şimdi? Eğer öyleyse sıkıntılı ekran kartını satabileceğimi düşünmüyorum.
Garantisi var ise göndermenizde yarar var.

Tam olarak hangi parçayı göndermemde yarar var acaba, çünkü bilgisayarı parça parça kendim topladım. Ekran kartı harici tüm parçaların daha birkaç ay garantisi var. Ekran kartında termal macun değiştir önerisini yaptıktan sonra garantisinin o yaptığım işlem sonrasında artık geçerli olmadığını öğrendim :( .
Not: Her oyunda değil ama PUBG gibi bazı oyunlarda ekran kartından cızırtı sesi geliyor biraz araştırdım ve Coil Whine adlı bir probleme benziyor gibime geldi. Bunun bir çözümü yok mudur garantie göndermeden?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı