anilcaliskan
Megapat
- Makaleler
- 1
Undervolt olayına hakimim zaten ama bunu en en en son durumda yaparım çünkü sorunun bunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Stok ayarlar ile çözüme kavuşturmak önceliğim. Bu arada başlıkta RX580 yazıyor fakat benim cihazım RX6600. Konuda 1 cümle RX580 ile alakalı içerik mevcut moderatör sanırım bu kısmı okuyup cihazı RX580 zannetti.Ölüm testiyle hiç kimse bu hatayı almıyor hocam. Dediğim gibi kesin olarak neden olduğunu bilen yok mesela Recep Baltaş bir konuya donanımsal hata olarak cevap verirken bir diğerleri yazılımsal kaynaklı olduğunu belirtiyor. Ben sadece size tecrübelerimi iletiyorum. Sorunun etkili çözüm yolu undervolt. Ben çözdüm mü çözemedim. İlgilenmek isterseniz:
Rehber: RX 580 Undervolt Rehberi
Bilindiği gibi RX serisi kartlar gereğinden fazla voltajla yüksek güç çekerek daha fazla ısınıyor. Aşağıda RX 580 için güç tüketimini ciddi şekilde azaltan birkaç ayara ve test sonuçlarına göz atacağız. Öncelikle elimde bulunan kartın modeli ve stok değerleriyle başlayalım. Elimdeki kart...www.technopat.net
Başka yollar:
- BIOS güncelleyin.
- Windows 10 hızlı başlatma seçeneğini kapatın: Windows 10 Hızlı Başlat Seçeneğini Devre Dışı Bırakma - Technopat
- Bazı kişiler PSU değişimi sonrası bu sorunun ortadan kalktığını belirtiyor. Tabii ki kesin çözüm değil.
- Eksik veya bozuk sistem dosyalarını onarın: Eksik veya bozuk sistem dosyalarıyla ilgili sorunları gidermek üzere Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını kullanma
- Bu hatayı almadan önce yüklediğiniz programlar varsa kaldırmayı deneyin.
- Hız aşırtma işlemi yapmadığınıza emin olun. Tüm sisteminiz varsayılan ayarlarda kullanılsın.
- Dönüştürücü kullanmadan görüntü almayı deneyin..
- Ekran kartı fan ayarı yapmak.
Alttaki başka yollarda belirtilen bir çok şey denedim konu açmadan önce. Belki aynı sorunu yaşayıp çözüm bulan vardır diye konu açtım. Aynı sorun derken her hangi bir şeyden dolayı wattman hatası almaktan bahsetmiyorum. Zero rpm açıp yeniden başlatınca ayarların sıfırlanması, Hackintosh kullanıp Macos'tan geçiş yapınca ayarların sıfırlanması gibi niş durumlardan bahsediyorum yoksa zaten bende 2 farklı AMD modelinde farklı durumlarda aynı sorunu yaşadığımı ve çözüm aradığımı belirtmiştim.
Yani aslında zaten rehberlerde anlatılan bir çok şeyi denedim. Varsa niş akış üzerinden aynı sorunu yaşayıp çözüm bulan birini arıyorum. Yanıtınız için teşekkürler yine de.