Gigabyte Smart Fan 5 Nasıl Kullanılır?

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Gigabyte Smart Fan 5 programı nasıl kullanılır, anlatır mısınız? Programı kurdum. Kasa fanlarını Smart Fan 5 Auto kısmında Performance moduna getirdim fakat ben Advanced kısmından grafik üzerinden ayarlamak istiyorum. Ancak kısas alınan sıcaklık işlemcinin sıcaklığı mı yoksa GPU sıcaklığı mı bunu bilmiyorum. Programı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Merhaba Gigabyte Smart Fan 5 programı nasıl kullanılır, anlatır mısınız? Programı kurdum. Kasa fanlarını Smart Fan 5 Auto kısmında Performance moduna getirdim fakat ben Advanced kısmından grafik üzerinden ayarlamak istiyorum. Ancak kısas alınan sıcaklık işlemcinin sıcaklığı mı yoksa GPU sıcaklığı mı bunu bilmiyorum. Programı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
İşlemci sıcaklığı baz alınıyor. Grafiğe göre ayarlanmıyor. Fanları anakarttaki hangi sokete taktıysan (sys_1, sys_2 gibi) programın içinden kontrol edebilirsin manuel olarak ya da kendine göre özelleştirip profiller oluşturabilirsin. Kasan nedir bilmiyorum lakin benim kasa sessiz çalıştığından sistemi fazla yoracak oyunlara girdiğim zaman (cpu fanı hariç) fanları %100'e çekiyorum.

İşlemci sıcaklığı baz alınıyor. Grafiğe göre ayarlanmıyor. Fanları anakarttaki hangi sokete taktıysan (sys_1, sys_2 gibi) programın içinden kontrol edebilirsin manuel olarak ya da kendine göre özelleştirip profiller oluşturabilirsin. Kasan nedir bilmiyorum lakin benim kasa sessiz çalıştığından sistemi fazla yoracak oyunlara girdiğim zaman (cpu fanı hariç) fanları %100'e çekiyorum.
Kasam Akasa Venom LX. Yani ben advanced ayarlardan sıcaklık şu değerdeyken şu devirde olsun diya grafiği ayarladıktan sonra profili kaydet diyeceğim ve o otomatik olarak ayarlayacak doğru mu ?

Kasam Akasa Venom LX. Yani ben advanced ayarlardan sıcaklık şu değerdeyken şu devirde olsun diya grafiği ayarladıktan sonra profili kaydet diyeceğim ve o otomatik olarak ayarlayacak doğru mu ?
Profili kaydedceksin bir isim vererek. Daha sonra oyuna girerken ''profili yükle'' kısmından kaydettiğin profili seçip kullanabilirsin. Ya da hem oyun hem normal kullanım için bir profil ayarlarsın hep onu kullanırsın. Ben nurmal kullanımda quiet modunda kullanıyorum oyuna girerken özelleştirdiğim profili seçiyorum.

Profili kaydedceksin bir isim vererek. Daha sonra oyuna girerken ''profili yükle'' kısmından kaydettiğin profili seçip kullanabilirsin. Ya da hem oyun hem normal kullanım için bir profil ayarlarsın hep onu kullanırsın. Ben nurmal kullanımda quiet modunda kullanıyorum oyuna girerken özelleştirdiğim profili seçiyorum.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

Profil oluşturmana gerek yok, fazla CPU kullanımı olmayan oyunlarda standart modda bile çalıştırılabilir. Hatta unutup Quiet'ta çalıştırdığım bile oluyor(60 dereceyi geçmiyor, R5 2600), profil ayarlamadan yüksek CPU kullanımlarında direkt Full Speed ayarına alıp devam edebilirsin. Kendin ayarlamak istersen de dediği gibi profil oluşturarak hangi sıcaklıkta kaç RPM'de döneceğini ayarlayabilirsin.

Merhabalar. Bu konu hakkında benim de tavsiyeye ihtiyacım var arkadaşlar. Benim anakart Aorus X570 Elite. 4 tane PWM fan bağlantisi veriyor ki galiba onun 2'sini CPU işgal ediyor. Neyse toplamda 7 tane fan takacağım kasaya. Onlardan 3'u PWM. Geri kalani 3 pinli (1500-1800 RPM) coğaltici ile bunlarin hepsini bir şekilde anakarta bağlamak istiyorum. Smart fan uygulamasi sayesinde PWM olmayan fanlarida kontrol edebilmemize güvenerek tabii ki. SATA güç baglantili 1 adet 4 pini 8'e ceviren coğalticiyla böyle bir şey yapacağim. Bildiğim kadariyla PWM'leri kontrol etmeye gerek yok bu coğalticilara en az 1 tane 4 pinli bağlamak gerekiyor hepsini kontrol edebilmek için, diye bir söylenti duydum. Bu konuda birisi bana yardim edebilir mi lutfen.

Bu smrat fan 5 dediğiniz şey biosdan girilen şey sanırım ben oraya girdiğimse system fan 1 var onu değiştiriyorum hızını ama sadece egzoz fanın hızı değişiyor diğer fanlar yok çözümü nedir cevaplar mısınız

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı