Gigabyte Sumo Y (Omega) İncelemesi

Rainbow Unicorn

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım Öğrencisi
Merhaba herkese. Yeni aldığım Sumo Y kasayı 3 gündür kullanıyorum. Sizlere de elimden geldiğince ilk izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım. Burada kasanın fiyatının 509 TL olduğunu belirteyim de eğer size uymuyorsa yazının devamını boşuna okumayın. Öncelikle fanları 2 tanesi önde 2 tanesi üstte ve bir tane de arkada olmak üzere toplam 5 adet 120mm, bir adet de yan tarafta 200mm olmak üzere toplam 6 fanla geliyor kasa.

Arkadaki 120mm'lik dışında bütün fanlar mavi led ışıklandırmalı. 2.5" ve 3.5" disklerinizi vidasız takabileceğiniz slotlar bulunuyor kasada. Biraz kırılgan gibi geldiler bana ama çok sık takıp çıkarmadıkça problem olacağını düşünmüyorum. Aynı zamanda optik sürücünüzü de üstünde bulunan yaylı vidalarla kolayca monte edebiliyorsunuz.

Kasanın üstünde 2 adet USB 3.0 , 2 adet USB 2.0 , bir kart okuyucu ve kulaklık mikrofon olmak üzere iki jak girişi var. Bütün fanlar için "low, high ve stop" olmak üzere üç kademeli fan kontrolcü bulunmakta. Kasanın boyutu gayet yeterli açıkçası ancak Sapphire R9 290X Tri-X OC kullanıcısı olarak ekran kartımı monte etmek için bir kaç disk yuvası sökmek zorunda kaldım.

Standart power ve reset tuşlarının yanında bir de ledler için on/off switchi var. Cougar 700W modüler güç kaynağı ile birlikte geliyor kasa ve güç kaynağının fanı kasanın altına doğrultulmuş. Kasa ayaklarıyla zaten 2cm kadar havada duruyor. Ayrıca kasanın altında 2 önünde 2 yanında da büyükçe bir tane olmak üzere yanılmıyorsam 5 adet toz filtresi bulunmakta. Sıvı soğutma kullanmak isteyenler için kolaylıkla kullanabileceklerini belirteyim.

USB portları gibi girişleri tozlanmadan korumak için de bir kapağımız olduğunu söylemekte fayda var. Unuttuğum bir şey yoksa teknik özellikleri bu kadar. İzlenimlerime geçecek olursak öncelikle fanların low profilinde çalışırken gayet sessiz çalıştıklarını söyleyebilirim. High'a geçirdiğimizde ise haliyle biraz daha gürültülü ama oyunun, müziğin ya da herhangi bir şeyin sesine etki edecek gürültüde değil. Ancak sessiz çalışıyorsanız ve biraz da takıntılıysanız lowda tutmanızda fayda var Soğutma açısından kasanın her daim soğuk olduğunu söyleyebilirim.

Dışarıya hava veren fanlara elinizi tuttuğunuzda da klimadan farkı yok Geceleri oyun oynarken üşüyüp de fanları kapatma gereği duyduğumu da belirteyim Onun dışında gayet sağlam bir görünüşü ve hissi var. Görünüş demişken baktığınızda içinde üst düzey bir oyuncu bilgisayarı olduğunu anlamak zor değil Bir kaç resim koyarak incelemeyi de bitireyim artık. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Ayrıca sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin...

Not: Resimler yan olmuş artık kafanızı sağa yatırıp bakacaksınız

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun. Ben yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım. Rm 850 ve 600T almayı düşünüyorum. O kadar para vermeme gerek var mı? Bu arada inceleme çok güzel ve açıklayıcı olmuş.

Hayırlı olsun. Ben yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım. Rm 850 ve 600T almayı düşünüyorum. O kadar para vermeme gerek var mı? Bu arada inceleme çok güzel ve açıklayıcı olmuş.

Teşekkür ederim. Vallaha kasalar hakkında pek bir bilgim yok açıkçası ben de Haf 912 alacaktım. Bütün parçaları aldım götürdüm kasaya ödemesini yaparken bir problem oldu. Onu beklerken dolanıyordum mağazada bu kasaya denk geldim şans eseri. Baktım özelliklerine falan, bir de benimkine baktım. Fiyat farkı da yoktu çok. Hemen değiştirdim. Kısacası diğer bahsettiğiniz kasalar değer mi yorum yapamayacağım ama bu kasa benim çok hoşuma gitmişti, 3 gündür de kullanıyorum, biliyorum henüz düzgün bir yorum için çok erken ama memnunum

Güle güle kullan. Allah kaza bela vermesin. Bu arada umarım Gtx 780ti kasaya sığar. Kusuruma bakma uğraştıracağım ama zahmet olmazsa kasa içi görüntüleri de alabilir miyiz senden?

Son düzenleme:
Kameramın şarjı bitti telefondan da belli olmuyor bir şey onu yarın gün ışığında çekip atayım.

Üst fanlar için olan mıknatıslı filtreleri takman da fayda var. birde ben bir şey merek ediyorum. Led kapatma düğmesi 20 cm fanın ledini kapatıyor mu? Kapatıyorsa nasıl bağlandı o led düğmesinin kablosu hangisi çekersen güzel olur.

Birde arka kablo saklamasını koyarsanız görsünler kalite farkını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…