Gigabyte Uefi ve Secure Boot Kapatma

Steve McQueen

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Birkaç gündür başıma dert olan formatlama sorunu için daha önce konu açmıştım fakat yeterli cevaplar gelmeyince bu konuyu açıyorum.

Bilgisayarımda daha önce Windows 7 kuruluydu fakat Windows 7 olarak tekrar formatlamak istediğimde C'yi sildim fakat ''İleri'' butonun çalışmadığı gördüm.Biraz daha karıştırırken şöyle bir bildirim karşıma çıktı :

''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir.

Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun."

Bu sorunla ilgili konu açtım ve şöyle bir cevap geldi : ''BIOS'tan UEFI'yi ya da Secure Boot'u kapatın''

Gigabyte anakart kullanıyorum ve EUFI yada Secure Boot seçeneğini bulamadım. Bunlar hangi bölümde bulunuyor ve bulduktan sonra hangi işlemleri yapıp format atmalıyım?

Güzel kardeşim anakartında UEFI desteği var. O yüzden Windows 7 gibi işletim sistemleri ile vakit kaybetme.
  • UEFI ve Secure boot devrede olsun Boot sekmesi altında. (Ki zaten sende devrede gibi)
  • Windows 10 indir ve buradaki gibi USB belleğe UEFI olarak yaz (ki sanırım öyle yapmışsın zaten): Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Daha önce bilgisayarına eski tip, legacy kurulum yapmışsın. Bu yüzden de diskin eski tip MBR bölüm tablosuna sahip. Şimdi UEFI kurarken bunu değiştirmek için diskteki bütün bölümleri silip tek bir ayrılmamış alan yapacaksın. Sonra da tekrar yeni bölümler oluşturup kurulumu yapacaksın. Yeni bölümler oluşturunca disk GPT olacak ve hata almayacaksın.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim anakartında UEFI desteği var. O yüzden Windows 7 gibi işletim sistemleri ile vakit kaybetme.
  • UEFI ve Secure boot devrede olsun Boot sekmesi altında. (Ki zaten sende devrede gibi)
  • Windows 8.1 indir ve buradaki gibi USB belleğe UEFI olarak yaz (ki sanırım öyle yapmışsın zaten) Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
  • Daha önce bilgisayarına eski tip, legacy kurulum yapmışsın. Bu yüzden de diskin eski tip MBR bölüm tablosuna sahip. Şimdi UEFI kurarken bunu değiştirmek için diskteki bütün bölümleri silip tek bir ayrılmamış alan yapacaksın. Sonra da tekrar yeni bölümler oluşturup kurulumu yapacaksın. Yeni bölümler oluşturunca disk GPT olacak ve hata almayacaksın.
Al bak bu da rehber:

BIOS Ayarları, UEFI Windows 8.1 Kurulumu ve Sürücü Yükleme Rehberi » Technopat

Hocam, bu işi Yerel Disk D'yi silmeden halletmenin bir yolu yok mu?

O zaman UEFI ve Secure Boot'u kapatıp Legacy kurulum yapacaksınız.

Gigabyte UEFI.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı