Merhaba. İnternette fazla bir test bulunmadığı için bugün aldığım Gigabyte vision 3060 Ti modelinin testlerdeki sıcaklık sonuçlarını paylaşmaya karar verdim.
Öncelikle kasam Corsair iCUE 4000X ve 3 önde 1 arkada olmak üzere toplam 4 fan ile testleri yaptım.
Ekstra olarak kart Aorus Engine ile overclocklandı ve test boyunca 1995MHz saat hızında çalıştı. Bellek frekanslarını oynamadım.
Ekran kartını 15 dakika boyunca OCCT 3D ile stress testine soktum. Stress testi OCCT'nin kendi ayarları ile yapıldı ve Max 68.36° ortalamada ise 61° ile bitirdi.
Daha sonrasında kartı 3D mark timespy ile test ettim.
Test boyunda 66° geçmedi ve 11700 skor elde etti.
Aslında kartın soğutma performansı manuel fan ayarı ile çok daha iyi olabilir. Çünkü kartta çift BIOS özelliği yok ve fabrika çıkışı sessiz modda geliyor. Doğal olarak fanlar daha düşük devirde çalışıyor.
Neyse çok detaylı bir test yapmadım zaten sadece fiyatını uyguna bulmuş olanlar sıcaklık sonuçlarına hızlıca erişebilsin diye paylaşmak istedim.
Yarın RDR 2 indirip deneyeceğim onun sonuçlarınıda eklerim. Ama oyun performansında daha fazla ısınacağını sanmıyorum daha önceki Asus ROG Strix 1660Ti kartımdan biliyorum OCCT deki sıcaklık değerleri oyundakinden daha yüksek oluyordu.
Görüntü tasarımına zaten diyecek bir şey bulamıyorum ya. Benim gerçekten çok hoşuma gitti. Kişiden kişiye değişir tabii ki ama sade tasarımı çok hoşuma gitti. Normalde RGB sevsemde bu kartta hiç yokluğunu hissetmedim.
Eklemeyi unutmuşum kartta Coil Whine sorunu yok. Kulağımı karta dayamama rağmen duyamadım en azından.
Ama güç kaynağım sağolsun beni eksik bırakmadı içine civ civ kaçmış gibi ötüyor.