Gigabyte X370 K7: BIOS kendini resetliyor

mtgorkem

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Barista
Merhaba arkadaşlar anakart marka modelim Gigabyte X370 K7. En güncel BIOS yüklü. Sorunum ise anlamadığım bir sebepten dolayı. Ara ara BIOS kendini sıfırlıyor. Bunu anakartın ışıklandırmasından ve RAM'lerin XMP profil ile 3200MHz'den düşmesi ile rahatça anlıyorum. Tekrar BIOS'a girip düzeltmek istediğim de BIOS'da ilk olarak şöyle bir uyarı veriyor "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed. " Altta OK yazısı var. OK basıyorum BIOS varsayılan ayarlara dönüyor. Bir de bazen bilgisayarı kapattığım zaman. Ekran gidiyor HDD'ler duruyor ama ışıklar ve fanlar 2-3 dk sonra kapanıyor. İkisi bağlantılı olabilir mi bilmiyorum. Çözemedim bir türlü bu hatayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
F50a güncellemesini yapmadan önce sisteminizde bir önceki biosun sırayla yüklenmiş olması gerekir. Sitesinde uyarısı yazıyor. Daha eski bi biosdan direk f50a ya mı güncellediniz. Geçen aylarda bende aynı güncellemeyi yapmak için sırasıyla biosları güncellemiştim f50a'ya kadar.

F50a güncellemesini yapmadan önce sisteminizde bir önceki biosun sırayla yüklenmiş olması gerekir. Sitesinde uyarısı yazıyor. Daha eski bi biosdan direk f50a ya mı güncellediniz. Geçen aylarda bende aynı güncellemeyi yapmak için sırasıyla biosları güncellemiştim f50a'ya kadar.
Evet sırası ile yaptım ki zaten sürekli takip ederim güncel tutmak açısından. Sürekli güncelledigim için bir nevi sıra ile yapmış gibi de oluyorum.

Eski sistemimde voltaj dalgalanmalarında bios sıfırlanmasını bende yaşıyordum. Ama oyuncu sistemi olmadığı için umursamazdım. Konu hakkında daha bilgili kişilerin geri dönüşlerini bekleyin. Ama ben yinede güç kaynağını bi kontrol edin derim bir anda olmaya başladıysa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı