Gigabyte X48 DQ6 Ethernet ve Ses kartı Tanıtma El Capitan

Clover ile EFI bölümünü dışarıya alın, kext klasoru var, açın onu 10.11 klasorunün içinde kext dosyaları var, onların yanına bırakın. Muhtemelen çalışmaya bilir deneyin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkür ederim ethernet'i hallettim. Multibeast içinde iki tane Realtek vardı diğerini denememiştim, denemediğim işe yaradı. Ses konusunda VoodooHDA deneyeceğim şimdi, bakalım olursa o şekilde kullanırım.

Peki bir şey soracağım ben sürekli deneme yanılma yapıyorum ya, denediğim kext yanlış çıkıyor mesela ya da çalışmıyor. Onları sistemden nasıl temizleyeceğim? Gerek netten bulduğum kextleri (Kext Wizard ile yüklediklerim) gerekse Multibeast içinden deneye deneye yaptığım kurulumlarla bir sürü yükleme yapmış oldum. Bunlardan biri işe yaradığında, deneme yaptığım/eski/işe yaramayanları nasıl sileceğim?

Donanım bilgilerin burada ayrıntılı var:
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga_x48_dq6/specs/
Ses yongası ALC889A buna göre kext arayın veya Multibeast içinden kurulum yapın, uğraşmak istemniyorsan son çare VoodooHDA 2.8.7 çalışma ihtimali yüksek.

Eski yüklemeleri kaldırmak için ne yüklediğini bilmen gerek. Örneğin ses için yamalanmış AppleHDA kurduysan Sistem/Kitaplık/Extensions klasörüne gidip AppleHDA.kext dosyasını ve onunla beraber yüklenen kext varsa HDAEnabler.kext silmelisin ve Kexwizard ile bu seçeneklerle Execute botununu kullanarak rebuild cache yapmalısın resimdeki gibi.

Rastgele yaptığın denemeler sistemin açılmamasına ve kernel panic almana neden olacaktır. Uygun olmayan kext dosyalarını sisteme rastgele kurmayın tekrar sıfır kurulum yapmanıza neden olabilir.

Ayrıca Multibeast ile sürücü kurulumu yaparken seçtiğiniz sürücünün içerik bilgileri ve sisteme neler kurulacağı hakkında altta bilgi var:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…