Gigabyte X48-DQ6 ve Q9400 Çalışmıyor

loneliness18

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar yeni bir anakarta geçiş yaptım ve şu sorunları yaşıyorum.

Önceki donanım bilgilerim:

• Asus P5B-Deluxe
  • Ocz Platinum 2gb 800mhz
  • Core 2 Quad Q9400
  • OCZ ModXstream 700W 80+

Yeni geçtiğim anakart.

• Gigabyte X48-DQ6
  • OCZ Reaper 4gb 1066mhz

Şimdi öncelikle şöyle bir sorunum var. Bu gigabyte anakartda Q9400 işlemciyi taktığımda güç düğmesine basıyorum açılır gibi oluyor ve reset atıyor yani bir türlü çalıştıramadım. Bios'u güncelledim başka işlemciler denedim Pentium D 940 , Core 2 Duo E8400 , Core 2 Quad Q6600 Sorunsuz açılıyor ve çalışıyor ama benim kullanmak istediğim işlemciyi açmıyor sizce neden ? Anakartın üzerinde işlemcinin yanındaki güç kablosunu 8 pin olarak kullanıyorum bunun bi zararı yoktur herhalde.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios sürümüm en son güncel olan F8D sürümü. Şuanda q9400 baska anakarta bağlı olarak kullanmaktayım. Ama Gigabyte'a taktığımda sürekli reset atıyor yani açılır gibi olup kapanıyor tekrar açılır gibi olup kapanıyor.

Kastettiğim yeri resimde kırmızı halka olarak belirttim kapalı olan bi yer vardı orayı cıkarttım. 8 pin birden kullanıyorum. Daha mı iyi olur sizce?

BIOS sürümünüz nedir ? Bir de 8 Pin olarak kast ettiğiniz kablo ?
Birde anakartın işlemci desteğine baktım normalde Q9400 destekliyor ama açamadım malesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart revizyonuna uymayan bir BIOS'la güncelleme yaptığınızdan dolayı çalışmıyor olabilir. Uygun revizyon sürüme uyumlu güncel BIOS'la tekrar BIOS güncellemesi yapın. Q6600'ın çalıştığı anakartta Q9400'ün de sorunsuz çalışması gerek. Uygun sürüme güncellemeden sonra yine çalışmazsa CPU güç bağlantısını Q6600'da nasılsa öyle bırakıp deneyin.

zaten 3 adet bios var tüm bios sürümlerini yükledim yinede çalıştırmıyor işlemci bozuk da değil işyerindeki masaüstü pcde kullanıyorum bilemedim açıkcası.

biliyorum kontrol ettim belki bi ihtimal açar diye denedim fakat olmadı en son sürümündede çalıştırmıyor ne yazıkki başka bi problem olmalı bilmiyorum riskli olsun modlu bios nerden bulacağım?

ne yazıkki ingilizce bilgim olmadığı için bios mod adlı yazıyı okuyamamaktayım bilgi yardımın için teşekkür ederim bu hafta içi tekrar işlemciyi söküp tekrar deneyeceğim kısa bir videoda çekebilirim sorun ile alakalı belkide dediğiniz gibi basit birşeydir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…