Gigabyte X570 Aorus Elite ve 3000 MHz RAM uyumu

karadayiii

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhabalar,

MSI B450M A Pro Max anakartım var. Gigabyte X570 Aorus Elite anakartına geçeceğim. Fakat şu an kullandığım RAM'ler 3000 MHz. Yeni kartta sıkıntı yaşar mıyım? Desteklediği MHz'lar arasında 3000 MHz bulunmamaktadır. Aşırtma mı yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

MSI B450M'a Pro Max anakartım var. Gigabyte X570 Aorus Elite anakartına geçeceğim. Fakat şu an kullandığım RAM'ler 3000 MHz. Yeni kartta sıkıntı yaşar mıyım? Desteklediği MHz'lar arasında 3000 MHz bulunmamaktadır. Aşırtma mı yapmalıyım?

Eğer aşırtma yapmazsanız geçmiş olsun.

XMP ile 3200MHz yapıp kullanabilirsiniz.
XMP, hazır OC profilleridir ve bu profiller belleğin içinde bulunur. 3000 MHz bellekte, 3000 MHz XMP profili bulunur. 3200 MHz için OC yapmanız gerek. Yanlış bilgilendirme olarak raporladım ama moderatörümüzün konuda bilgisi yoktu sanırım.

XMP, hazır OC profilleridir ve bu profiller belleğin içinde bulunur. 3000 MHz bellekte, 3000 MHz XMP profili bulunur. 3200 MHz için OC yapmanız gerek. Yanlış bilgilendirme olarak raporladım ama moderatörümüzün konuda bilgisi yoktu sanırım.
Bugün anakartı değiştireceğim. Tekrardan temiz bir işletim sistemi kurmak için ilk önce OC mi yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı